måndag, december 09, 2019

Project Self Defence

I lördags genomfördes den sista av
 sex självförsvarsträningar för unga 
kvinnor i kåkstaden Kayamandi i Stellenbosch. 
Flickorna på bilden visar stolt upp sina diplom som utdelades efter väl genomförd kurs.

Utbildningen har skett under sex lördagar i rad med två timmars utbildning vid varje tillfälle.
Våra diplomerade tränare från Elite Defence Academy, Sam och Dominic Conway, rapporterar att de är över förväntan nöjda med flickornas entusiasm och den utveckling de genomgått. De har visat upp en glädjande ambition och arbetat hårt samtidigt som det varit många glada skratt under övningarna.

Flickorna har lagt en god grund till en såväl teknisk som psykologisk kunskap om självförsvar. Detta i kombination med ett klart förbättrat självförtroende ger dem mycket goda möjligheter att såväl undvika som klara sig ur fysiska attacker. 
Utöver de rena kunskaperna i självförsvar har Marita S. sett till att flickorna under kursen även fått viktiga kunskaper i Första Hjälpen.  

Sammanlagt har drygt 40 flickor deltagit under utbildningens gång. Dock har det varit svårt för en del att kunna närvara vid samtliga tillfällen eftersom dessa utbildningstillfällen bland annat krockat med skolarrangemang under helgerna och inledningen på den årliga sommarsemestern. Men även om de inte kunnat delta vid samtliga tillfällen, och därmed bli berättigade till diplom, har flickorna ändå tillägnat sig en hel del livsviktig kunskap att ta med sig framöver.

Ett stort och varmt tack till alla som hjälpt till och gjort det möjligt att genomföra denna utbildning. Och ett särskilt stort TACK till alla våra generösa sponsorer!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar