måndag, januari 13, 2020

Namibia del 9 - restauranger i Swakopmund

Crayfishfest för EN person på Europa Hof Hotel!
The Jetty
I Swakopmund äter och dricker man riktigt gott. Den härliga ölen är förstås tyskinfluerad och vinerna underbara och importerade från Sydafrika. Köket är internationellt ungefär på samma sätt som i Sydafrika, men med influenser från tysktalande länder såsom utmärkt wienerschnitzel, goda korvar, fläsklägg med surkål och liknande. Här nedan är recensioner av några restauranger vi testade i Swakop.


The Tug 
Chokladdessert på The Tug
ligger på kajen vid början av The Jetty som är den långa piren nere vid stranden mitt i staden. Fi utsikt över havet, stranden och staden. Tug betyder bogserbåt och den övre delen av restaurangen är faktiskt gjord av styrhytten på en bogserbåt. Det här är en modern och populär krog med utmärkt mat. De har också en mycket trevlig terrass som är perfekt för en sundowner. Bord nummer 46 uppe i bogserbåtens styrhytt är ett favoritbord.

Restaurant The Jetty
hittar man längst ut på The Jetty. Elegant inredning. Maten är bra här också men kanske inte riktigt i samma klass som The Tug. Utmärkta ostron dock. Och den makalösa havsutsikten är svårslagen.
The Jetty

Kücki’s Pub, Seafood & Grill
är en institution i Swakop. Stökigt, stimmigt, folkligt, härligt. Menyn är stor och rätterna bra med det mesta inom både kött och fisk/skaldjur. Vi åt bland annat en sagolikt  fin springbok här.

Ocean Cellar 
Elegant med vita dukar och mycket bra service. Klar inriktning på fisk och skaldjur och också bra sushi. Ligger vid stora Strand Hotel nere vid stenkajen The Mole med fin sandstrand där vi såg delfiner på besök i viken en dag.

Hotel Europa Hof
Hotel Europa Hof
Mitt emot lägenheten vi hyrde ligger detta trestjärniga hotell. Hotellet i sig ser roligare ut från insidan än det är inuti men deras restaurang blev snabbt lite av ett andra hem för oss när vi kom hem sent efter en lång utflyktsdag. Maten var egentligen inte så märkvärdig men deras kock var en baddare på att grilla sanslöst god crayfish serverad med massor med skirat vitlökssmör. Tre humrar vardera för 200 svenska kronor per person!! Vi åt så vi höll på att spricka.

Björn njuter av goda rätter
Welwitschia Restaurant 
är en portugisisk liten charmig restaurang bara runt hörnan från vår hyrda lägenhet. Jättetrevlig personal och bra mat.

Tiger Reef 
Turistfälla, bedrövlig mat. Ligger trevligt nere på sandstranden och ser spännande ut från utsidan, men skippa den och gå till någon av restaurangerna på The Jetty istället.

Western Saloon
ägs av en tysk som är tokig i allt amerikanskt - motorcyklar, bilar, vilda västern. Riktigt bra mat som ofta serveras av den storväxta och lite buttra tysken själv. Vunnit pris för sin stora och fina vinlista med sydafrikanska viner. Musslor eller "prawns" med vitlök blev våra favoriter. Något dyrare än många andra restauranter men väl värt.

Restaurang Altstadt
ser kul ut utifrån men maten var ingen höjdare. Ok men inte mer.

Stadens enda pizzeria
The Arcade  med Brauhaus  till höger
ligger bredvid Western Saloon och har jättefin pizza att äta på plats eller ta med hem.

The Wreck Restaurant 
ligger på andra våningen i häftiga Beach Lodge Hotel i norra utkanten av staden. Här åt vi underbar bröllopsdagsmiddag: musslor i vitvinssås, tempura prawns, ankbröst, kudufilé, chokladmousse och glass med amarula - allt jättegott! Spektakulär havsutsikt. Enda plumpen i protokollet var att de började möblera om för frukosten och städa medan vi och några andra gäster satt kvar och åt efterrätt.

Brauhaus
är tyskt så det förslår. Gillar du eisbein med sauerkraut är detta stället för dig. De har annat också för all del, t ex jättegod helstekt sjötunga och fin marulk, och stämningen är härligt folklig. Ligger inne på trevliga lilla piazzan The Arcade.
Swakopmund  Hotel & Entertainment Centre

Platform One
Swakopmund Hotel & Entertainment Centre 
kallas också för Bahnhof Hotel. Varför då?  Jo, därför att det i gamla  tider var stadens järnvägsstation, förstås. Förutom stadens bästa hotell finns här även casino, biograf och två restauranger.

Vid åt lunch på Platform One (ja, restaurangen är byggd på en av de gamla järnvägsplattformarna) belägen i anslutning till hotellets vackra trädgård med stor swimmingpool med fontäner. Bra mat och service, underbar miljö.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar