
![]() |
Köksmästare Nicole Loubser och födelsedags-"barnet" |
Innan vi åkte till Namibia firade vi en födelsedag och slog på stort och bokade in oss på Gåte at Quoin Rock Wine Estate som förra säsongen var en kulinarisk upplevelse av absolut högsta klass. Sedan dess har köksmästaren bytts ut så vi var förstås väldigt nyfikna på om Nicole Loubser skulle kunna hålla samma skyhöga nivå som sin företrädare Rikku O'Donnchu.
HÄR kan ni läsa om den fantastiska middagen vi inmundigade på Gåte i mars i år.

Vi valde 14 rätter men det blev faktiskt lite i mesta laget. Sju rätter räcker nog bra eller kanske lunchen istället, då man dessutom kan njuta av den fina utsikten från restaurangens terrass.
Vinerna i de matchande vinpaketen består av Quoin Rocks egna viner. När vi dinerade här tidigare i år höll vinerna inte riktigt samma höga klass som maten, så denna gång skippade vi vinpaketen och beställde en flaska MCC istället.

Nicole är ursprungligen från Swakopmund i Namibia och gav oss många bra restaurangtips inför vår vistelse där.
![]() |
Den roliga kubanska ätbara cigarren är kvar på menyn. |
Sammantaget: vill ni ha en riktigt högklassig upplevelse av utmärkt fine dining är Gåte ett bra val. Namnet förresten - ja, det är det norska ordet för gåta. Varför Rikku "The Viking Chef" valde just det namnet har vi inte riktigt fattat men det är kanske det som är gåtan ;-).
HÄR är restaurangens webbplats där ni kan läsa mer, se ännu häftigare bilder och göra bordsbokning online.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar