söndag, januari 05, 2020

Gåte at Quoin Rock håller stilen!

Här, sent omsider, kommer säsongens första restaurangrecension.
Köksmästare Nicole Loubser och födelsedags-"barnet"

Innan vi åkte till Namibia firade vi en födelsedag och slog på stort och bokade in oss på Gåte at Quoin Rock Wine Estate som förra säsongen var en kulinarisk upplevelse av absolut högsta klass. Sedan dess har köksmästaren bytts ut så vi var förstås väldigt nyfikna på om Nicole Loubser skulle kunna hålla samma skyhöga nivå som sin företrädare Rikku O'Donnchu.

HÄR kan ni läsa om den fantastiska middagen vi inmundigade på Gåte i mars i år.

Lunch 6 rätter kostar R800 (R1100 med vinpaket). Till middag väljer man antingen 7 rätter för R1000 (R1450 med vinpaket) eller 14 rätter för R1600 (R2250 med vinpaket).

Vi valde 14 rätter men det blev faktiskt lite i mesta laget. Sju rätter räcker nog bra eller kanske lunchen istället, då man dessutom kan njuta av den fina utsikten från restaurangens terrass.

Vinerna i de matchande vinpaketen består av Quoin Rocks egna viner. När vi dinerade här tidigare i år höll vinerna inte riktigt samma höga klass som maten, så denna gång skippade vi vinpaketen och beställde en flaska MCC istället.

Temat för de olika rätterna är fortfarande "Journey around the world" och rätterna har därför namn efter olika länder och speglar ländernas särart på ett lekfullt sätt. Vissa av rätterna är till viss del samma som när Rikku var kökschef men andra rätter har Nicole introducerat, och de nådde kanske inte riktigt upp till samma höga nivå, men det var inte långt ifrån.

Nicole är ursprungligen från Swakopmund i Namibia och gav oss många bra restaurangtips inför vår vistelse där.

Den roliga kubanska ätbara cigarren är kvar på menyn.
Sedan hon flyttade till Kapstaden har hon arbetat på några av Kapstadens bästa restauranger, bland annat La Colombe, och samlat på sig många idéer och gedigen kunskap. En rolig ny detalj är de häftiga ätbara frimärkena från olika länder.

Sammantaget: vill ni ha en riktigt högklassig upplevelse av utmärkt fine dining är Gåte ett bra val. Namnet förresten - ja, det är det norska ordet för gåta. Varför Rikku "The Viking Chef" valde just det namnet har vi inte riktigt fattat men det är kanske det som är gåtan ;-).

HÄR är restaurangens webbplats där ni kan läsa mer, se ännu häftigare bilder och göra bordsbokning online.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar