onsdag, mars 11, 2020

Dubblad reseförlängningspremie hos försäkringsbolaget Watercircles Caravan Club!

Jaha, så har det hänt igen: vi hittar ett företag som har ett riktigt intressant erbjudande för oss som bor utomlands en stor del av året och så plötsligt försämras erbjudandet kraftfullt utan att kunderna meddelas, eller man får leta själv bland nya finstilta villkor. Så gjorde både ICA och COOP tidigare med sina Mastercard, vilket vi skrivit många inlägg om här på bloggen. Numera rekommenderar vi varmt Klarnas VISA-kort istället, som till skillnad från de andra inte har vare sig avgifter eller valutapåslag för inköp utomlands och dessutom ingen årsavgift. Avanza har en bra jämförelse som ni hittar HÄR.

I somras rekommenderade vi er läsare att byta försäkringsbolag till Watercircles Caravan Club (med stora försäkringsbjässen If som försäkringsgivare). Den största fördelen är att det ingår 90 dagars reseskydd (isf 45 eller 60 dagar som konkurrenterna har). Dessutom skulle priset för förlängning av dessa 90 dagar bara bli 34-36 kr per dag - klart konkurrenskraftigt. Den här säsongen har vi gjort resor till lite olika länder så det var först en bit in på det nya året som det blev dags för oss  själva att köpa en förlängning av antalet resdagar utöver de 90. Döm om vår förvåning när fakturan dimper ner och är mycket högre än de belopp vi fick av säljaren när vi blev kunder. Vi trodde förstås att det blivit fel någonstans men på förfrågan fick vi veta att Watercircles sett sig tvungna att radikalt höja sin premie vid årsskiftet. För vår del innebär det en nästan FÖRDUBBLAD dagspremie på 59 respektive 70 kronor per dag isf de 34-36 kr vi fick besked om när vi blev kunder!

För dem av er som bara vistas utomlands i cirka 90 dagar i sträck är det förstås intressant att fortsätta med Watercircles men för oss som är borta flera månader längre blir det nu högintressant att räkna ut var brytpunkten ligger jämfört med försäkringsbolag som har 45 eller 60 dagars reseskydd och betydligt lägre dagspremie för förlängning än vad Watercircles nu erbjuder. Ett sådant bolag är Dina Försäkringar där vi varit mycket nöjda kunder i många år fram tills i somras, och varmt kan rekommendera som alternativ. Deras skadehantering är också föredömlig, vilket ju är minst lika viktigt som premien.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar