torsdag, mars 05, 2020

Ladies European Tour med svensk favorit kommer till Kapstaden!

Julia Engström, 18 år, är professionell golfspelare på Europatouren. Alldeles nyligen bärgade hon sin första seger på touren i en rafflande spurtstrid på en tävling i Australien! Så nu får hon stå ut med trycket från favoritskapet när touren kommer hit till Kapstaden den 12-14 mars. Tävlingen spelas på fina Westlake Golf Club belägen i Steenberg/Muizenberg/Constantia-området i Kapstaden.

Vill man titta på tävlingarna, och kanske till och med följa Julias boll, är det helt enkelt bara att ge sig av till Westlake under tävlingsdagarna. Vännen Stefan L har vart i kontakt med Julias tränare sedan barnsben, Thomas Lindström på Ringenäs Golfklubb i Halmstad, som svarade så här på frågan hur vi kan följa Julia på Westlake:
"Absolut så är det bra med support. Roligt initiativ! När du följer en boll så går man i regel utanför avspärrade delar (man går i ruffen och utanför fairway). Sedan är det bara att leva sig in i spelet med glada tillrop och pepp."
Stefan intygar att vid förra årets tävlingar gick det utmärkt att "bara hänga på" när han och hustrun Inger var där. Inte mycket folk alls. Vi får se hur det blir i år.

Enligt David Smith, general manager på Westlake, finns inga starttider för tävlingsdagarna färdiga ännu, men damerna kommer att spela från kl 8 varje tävlingsdag hela dagarna på torsdag och fredag, och på lördagen endast på förmiddagen. 

HÄR kan man läsa mer om Julia på Europatourens sida.

Så här skrev Svenska Dagbladet om Julias seger härom dagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar