torsdag, mars 26, 2020

Läget beträffande reseförsäkring

Många av svenskarna här i Kapstaden med omnejd är osäkra på vilket som i förlängningen är bäst - stanna kvar här eller återvända till Sverige. Det är förstås ett knepigt beslut att fatta och mycket spelar in - en bedömning som var och en måste göra. Själva hoppas vi kunna flyga till Sverige ikväll (fem timmar före lockdown) för att kunna vara nära våra familjer framöver.

Om man vill, eller blir tvungen, att stanna längre i Sydafrika så behöver man ju se över sitt försäkringsskydd. Vi gjorde en liten snabb rundringning till några försäkringsbolag och fick fram följande information:

Watercircles Caravan Club
Enligt Krister Lundvall på Skadeavdelningen kan bolaget inte förlänga några reseförsäkringar i dagsläget.

ERV
De tecknar inga försäkringar över huvud taget i dagsläget.

Gouda
Bolaget erbjöd tidigare en möjlighet att teckna en reseförsäkring även om man redan hade lämnat Sverige, men den möjligheten har de tagit bort i dagsläget.

Länsförsäkringar Älvsborg
Vännerna Kerstin och Rolf B berättar att de kostnadsfritt får tio dagars förlängning av sin redan tecknade reseförsäkring eftersom deras hemresa skjutits upp i tio dagar.

Dina Försäkringar
Vänner meddelar att de är villiga att förlänga redan tecknade förlängningar av reseförsäkringar.

Dessa besked är förstås färskvara och kan komma att ändras framöver. Har man hamnat i ett läge man inte kan styra över så får man hoppas att försäkringsbolagen är tvungna att hjälpa till i slutänden. Kontakta i så fall era bolag snarast!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar