söndag, maj 31, 2020

Superspännande safari i livestream med &Beyond!



Även om den svenska försommaren är extra underbar just nu så blir längtan ner till vårt paradis i Sydafrika ibland överväldigande. Och något av det mest fantastiska är förstås alla de safariupplevelser vi haft genom åren. Den hittills bästa och mest oförglömliga hade vi på &Beyond Ngala Tented Camp för några år sedan, mycket beroende på det osedvanligt stora viltreservatet som angränsar till Krugerparken och på deras guider (s k game rangers och trackers) som vi upplevde är i en klass helt för sig.

Så för att stilla vår längtan vill vi nu varmt rekommendera er "&Beyond TV" realtids-streaming, ett fiffigt sätt att följa med via datorn på en eller båda av de "game drives" som fortfarande görs varje dag i just detta område av just dessa game rangers. En producent i ett kontrollrum växlar mellan tre eller fyra kameror för att ge tittarna en optimal upplevelse live. Och det bästa av allt - som tittare kan man ställa en "chatt-fråga" till respektive game ranger och han/hon besvarar frågan direkt i realtid, precis som om man hade suttit med i jeepen!! De första 45 minuterna av kvällsturen är alltid dedikerad för barn som är de enda som får ställa frågor under dessa inledande 45 minuter. Och de ställer helt underbara frågor 😃.

Varje dag görs två live-sändningar, Sunrise safari och Sunset safari, om vardera tre timmar
(kl 06:30-09:30 och 15:00-18:00) när rangers är ute på samma typ av game drives som många av oss har upplevt på plats i Sydafrika. Man kan också titta på dessa game drives i efterhand eftersom filmerna ligger kvar på youtube.



HÄR är länken till &Beyonds livesändingar och instruktioner om hur det hela går till - helt gratis!!
Och HÄR är en länk till gårdagskvällen game drive som var en fantastiskt händelserik kväll med leoparder, flodhästar med unge, hyena som stal en dödad impala från en leopard och massor av lejon som till och med fällde ett vårtsvin under sändningen!

Med sin gedigna kunskap och erfarenhet, och utmärkta förmåga att förmedla intrycken till tittarna, gör dessa rangers varje djurmöte till ett äventyr. Varje jeep har med sig en kameraman som verkligen vet vad han gör, och till och med filmar med infraröd kamera i slutet av kvällssändningen när det börjar bli mörkt.

HÄR finns en länk till youtube där man hittar samtliga filmer från tidigare game drives under maj månad.

Alla foton i detta inlägg är stillbilder från gårdagskvällens spännande tretimmarssändning. Det här är högklassig och mycket proffsigt producerad underhållning som ni bara inte får missa! Och vill man dessutom donera ett litet ekonomiskt bidrag så mottages det mycket tacksamt och kan göra att detta spännande event kan få fortsätta ett tag framöver nu när de fina lodgerna står tomma under coronapandemin. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar