måndag, maj 18, 2020

Tack alla flitiga filt-tillverkare!


Nu går Sydafrika mot vinter och det blir allt kallare på södra halvklotet. Men det finns några barn i olika townships som kommer att kunna hålla sig lite varmare denna vinter.

Någon dag innan vi flög hem i sista minuten fem timmar innan lockdown i slutet av mars hann vi till exempel med att leverera 63 varma, go'a och så söta hemstickade filtar till lyckliga mottagande barn på Luthando Kindergarten i Kayamandi. Dessa fantastiskt fina filtar är en liten del av alla filtar som stickats och hopfogats av medlemmar i svenskkolonin och många stöttande entusiaster hemma i framför allt Rimbo och Norrtälje under de senaste månaderna. Lena Gutbert har varit "leading lady" och dirigerat hela arbetet, och det var förstås meningen att Lena med flera lokala "stickerskor" skulle deltagit i överlämnandet, och att alla barnen från kindergarten skulle varit med. Men förskolan var redan stängd p g a coronapandemin och överlämningen fick ske i all hast till föreståndarna Madiba och Mama och några närboende barn för att hinnas med innan lockdown. De har förstås lovat att överlämna filtarna, som är märkta med varje barns eget namn, till barnen nu när man börjar få röra sig utomhus i alla fall någon timme på morgonen.

Vi gläds verkligen åt att filtarna hann fram innan lockdown och vi alla försvann i förtid från Sydafrika!

Stort och varmt TACK från oss, Mama, Madiba och alla lyckliga barn på Luthando Kindergarten till alla er varmhjärtade som stickat så flitigt!!! 

Vet ni förresten vad Luthando betyder på xhosa? Kärlek, förstås💕!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar