fredag, maj 01, 2020

Matpaket till Mariettes minne

Här kommer ett behjärtansvärt blogginlägg från vännerna Inger och Stefan L:

Mrs Mariette de Villiers - Barnens riddare - avled under sin nattsömn fredagen den 3e April.  En stor person i en värld med oändliga behov.

Mariettes fokus var barnen.  Det var de som med vettig utbildning skulle ge oss det samhälle vi efterlängtar i Sydafrika.
Skickligt och entusiastiskt lotsade hon oss att bli donatorer därefter vidare till att bestå vårt projekt SG 100 som Mariette namngett det.  "Swedish Group 100 children”.

Vi träffade Mariette mer frekvent när vi startade "The Imibala Golf Cup”.  Åren tillsammans ökade vår respekt och förtroende med varje möte. Alltid tid, alltid ge stöd, alltid ett leende - ingenting var svårt.  Tex att få en grupp barn till vår "The Imibala Golf Cup” på en söndag.  Mariette arrangerade med barnens föräldrar, med skjuts till och från barnens bostäder och allt därtill.
Mariette levererade bättre förutsättningar för barns skolgång och utveckling.  Det är stort. 

Mariette hade åldern inne för pensionering.  Det skulle bli i Juni 2020 då hon fyllde 65 år.  Eftersom vi inte skulle finnas där då för att Tacka henne för allt hon gjort för barnen och vårt SG 100 projekt så ”kallade” vi Mariette till ett möte på Imibala kontoret dagen innan Lock down.  Vi berättade inte varför - hon var lite undrande…  Vad är detta, Imibala är ju stängt sedan ett par dagar redan.

Vid mötet berättade vi om allas vår uppskattning för henne och det arbete hon gör för Imibala men i synnerhet för vårt  "Swedish Group 100 children”.  Vi överlämnade också en blomma och en Dalahäst, som vi sparat för Mariette, med texten som Ni vet - ”Proud Sponsor of Imibala Children”.  Mariette blev så väldigt glad, vi kände att hon förstod att hon har varit en mycket viktig del av vårt projekt.  
Vi pratade om Lock down och om behovet av mat i town ships. Hon berättade bla annat att Imibala i tysthet hjälper den lilla skolan ”Tereo”. Den ligger i korset N2/Victoria Street bakom transformatorstationen.  En skola som hjälper missbrukarbarn och helt föräldralösa barn att vara barn och få mat flera ggr om dagen.  Mariette berättade också om andra stöd planer just till barn och barnfamiljer som saknar - allt.   Härom dagen fick vi en rapport om hur Imibala går till väga i sina hjälp aktiviteter.  Se artikeln nedan.

Så här gör vi
Vi har ett överskott på banken som vi avsatt för kommande Matematik verksamhet.  I övertygelsen att vi kan fortsätta skapa ett överskott har vi beslutat ta R18 000 av matte pengarna och skänka dem till Imibalas verksamhet för Matpaket till dem de anser har störst behov - som vanligt alltså.
Ett matpaket räcker för en familj ca en vecka. Det kostar R180 (ca SEK100).  Svensk kolonins gemensamma donation räcker alltså till 100 familjer. 

Så här kan Du göra
Vill Du/Ni utöver detta själva skicka ett eller flera Matpaket till en eller flera Imibala familjer - se nedan artikel och gör precis som det står där.  
Vill Ni att vi skall ordna med sådana Matpaket för Er räkning så grejar vi det i en gemensam penning transfer.  Vi skickar också en förteckning till Imibala som informerar om vilka personer pengarna kommer från.
Maila Inger så får Ni Imibala kontonumret i Sverige.    (ingerlindholm@icloud.com) 
  
Randen är ju billig nu - R180 blir ca SEK 100.- dvs som ett glas vin på krogen - men med riktigt lång och fin eftersmak!

Det fina med Imibala är att det man ger - kommer rätt + inga Adminkostnader!
Det här skulle Mariette ha gillat!!

Detta finns i varje matpaket:
1 kg Maize meal
1 kg Rice
500 gr soup mix
2x packets of soup powder
2 tins of baked beans
1 packet of salt
1 packet of rooibos tea
500 gr peanut butter
750 ml bleach
1 Sunlight soap

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar