söndag, augusti 29, 2021

Molly goes African - del 3

 Oj, oj, oj, så svårt det kommer att bli för Molly att lämna stiliga kärleken Cosmo i Sverige💘! Måtte vi snabbt hitta nya roliga hundvänner i Sydafrika. Runt vårt nyköpta hus i Helderberg Village i Somerset West finns tack och lov 10 km med promenadvägar och stigar runt golfbanan, parker och vackra små dammar. Och många grannar har också hund, har vi fått höra. Men inget kommer någonsin att kunna ersätta de nästan dagliga träffarna med älskade Cosmo, det vet vi ju.

Molly med kärleken Cosmo
Vår avfärd den 16 september kommer snabbt allt närmare. Det är högar med papper, intyg, etc som ska bli färdigt i tid. Vaccineringar ska göras och blodprov tas vid väldigt specifika tillfällen - inte för tidigt och inte för nära avresan.

Och så plötsligt händer det - när den namibiska agenten får höra att vi bara kommer att stanna några dagar i Namibia under vår bilresa mot gränsen blir hon så där tyst en stund igen, innan hon säger: "According to the law, you need to stay 30 days in Namibia before you leave the country with Molly!" Då är det vi som blir alldeles tysta, när vi inser att hela vår fiffiga plan just faller i bitar. Men så tillägger hon att vi nog ska kunna fixa det ändå. När vi landar på fredagen åker vi direkt till State Veterinary i Windhoek och meddelar glatt att vi den senaste tiden bilat runt i Namibia och nu vill fortsätta vår resa in i Sydafrika. Och så kommer veterinären lika glatt att utfärda ett Interterritorial Migration Permit utan att be att få se inresedatum i passet och våra flygbiljetter. Hon är övertygad om att det kommer att fungera. Hmmm... men vad har vi för val?!? Och det absolut värsta som kan hända är att vi blir fast i Namibia i 30 dagar. Det skulle allvarligt rucka vår tidsplan för inflytten till vårt nya hus, men det är ju ingen katastrof ändå. Och en av oss kan ju faktiskt flyga vidare till Cape Town medan den andra är kvar med Molly i Namibia i något vi hyr via Airbnb. Allt löser sig - think positive 😅.

To be continued...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar