lördag, september 04, 2021

Molly goes African - del 4

 Molly har nu tagit alla blodprov hos en sk "officiell veterinär". Det räcker alltså inte med en "vanlig" leg veterinär, utan dessa prover, papper och intyg får bara färdigställas av en veterinär från en lista som finns hos Jordbruksverket. Puh! Vi blev tipsade att åka till Norrtälje (två timmars bilresa tur och retur) men hittade tack och lov ett ställe i Sollentuna istället, 15 min med bil från vår bostad i Stockholm.

När veterinären tagit proven sa hon att svaren skulle dröja cirka en vecka. Hon påpekade också att om något av svaren skulle vara positivt skulle hon inte kunna utfärda några resepapper till oss och vi skulle få komma tillbaka och ta nya prover - om 3-6 månader!!! Och det kan tydligen räcka med att hunden har haft en fästing under sommaren för att något av proverna ska bli positivt. Tack och lov har vi haft dubbelt fästingskydd på Molly hela sommaren (både Frontline-vätska i nacken och NexGard Spectra tuggtablett), men några få fästingar har vi plockat ändå... Nya sömnlösa nätter, men så härom dagen kom äntligen svaret: alla prover är negativa! Hurra!!


Nästa utmaning visade sig vara att hitta en lämplig transportväska för Molly att sitta i under flygresan med oss i kabinen. Vi åkte runt till några av landets största zoo-affärer som tack och lov finns här i Stockholm, men den största väskan vi hittade där var alldeles för låg och kort för att Molly skulle kunna resa sig upp och vända sig, vilket är ett krav (alldeles rättmätigt!). Snabbt ut på Facebook och lägga ut en fråga i de hundgrupper där vi är medlemmar. Och där fick vi det suveräna tipset att via postorder beställa en perfekt väska med rätt höjd och längd (Sturdibag Extra Large). Väskan är formbar men ändå mycket stadig, så den går lätt att anpassa till det utrymme den kommer att vara på i kabinen. Och det finns gott om luftiga nätväggar och även öppningar både på sidorna och upptill så vi lätt kan sticka in handen och lugna henne om det behövs. Väskan väger dessutom bara 1,5 kg och tillsammans med Mollys 5,5 kg klarar vi då den totala viktgränsen på 8 kilo med ett helt kilos marginal. MEN (varför ska det alltid finns ett MEN?) väskans bottenplatta är några centimeter bredare än vad Lufthansa tillåter. Därför kommer smarta husse att tillverka en lite smalare alternativ bottenplatta av stadigt, lättviktigt material som vi kan ha med i packningen om flygbolaget skulle klaga. Så nu slipper vi i alla fall sömnlösa nätter av DEN anledningen.

To be contined...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar