onsdag, augusti 25, 2021

Allvarlig varning för Watercircles Caravan Club!


Vi har tidigare skrivit om detta försäkringsbolag här på bloggen. Allra först var vi mycket positiva till bolaget som hade unika 90 dagars reseförsäkring ingående i sin hemförsäkring. Många som vistas en längre tid i Sydafrika varje svensk vinter hade mycket att tjäna på att byta hemförsäkringsbolag till Watercircles Caravan Club.

MEN - det första som inträffade var att bolaget helt plötsligt hade dubblat sin premie för förlängning av reseskyddet utöver de 90 dagarna. Det skrev vi om HÄR.

Sedan började det trilla in en hel del mycket negativa upplevelser av bolagets skadereglering. Det kan ni läsa om HÄR.

Och nu har bolaget ytterligare försämrat sina villkor på ett riktigt drastiskt sätt. För det första har man halverat antalet dagar som ingår i hemförsäkringens reseförsäkring till enbart 45 dagar, precis som alla andra försäkringsbolag. Och till råga på allt så är det inte ens längre möjligt att förlänga reseskyddet, så behöver man stanna längre än de 45 dagarna får man vända sig till reseförsäkringsspecialisterna Gouda eller ERV. Och som spiken i kistan, till skillnad från de flesta andra svenska försäkringsbolag, så gäller inte reseförsäkringens 45 dagar över huvud taget i Sydafrika för tillfället! Så länge UD:s reseavrådan enbart baserar sig på covid-19 har andra hemförsäkringsbolag, t ex Trygg-Hansa och Dina Försäkringar, inga restriktioner för den reseförsäkring som ingår i hemförsäkringen. Men så inte Watercircles.

Det finns alltså ingen som helst anledning att vara kund längre hos Watercircles Caravan Club! 

Alla unika fördelar är borta och erbjudandet är idag betydligt sämre än andra försäkringsbolag vi jämfört med. Och vi vill verkligen varna för den mycket undermåliga skaderegleringen. Det är ju när en skada inträffar som man på allvar behöver sitt försäkringsbolag, och här upplever alla vi talat med att detta bolag verkligen sviker sina försäkringstagare. 

Om ni för närvarande har er hemförsäkring med Watercircles och planerar att resa till Sydafrika så måste ni således teckna en annan reseförsäkring för hela utlandsvistelsen eftersom bolaget nekar de ingående 45 dagarna. Då vill vi tipsa om att teckna en parallell hemförsäkring med annat bolag även innan huvudförfallodagen, eftersom premien med bred marginal lär understiga vad det kostar att teckna reseförsäkring i 45 dagar med Gouda eller ERV, enligt de priser vi räknat på.

Vill ni ha ett bra hemförsäkringsbolag med bra villkor och skadereglering kan vi varmt rekommendera Dina Försäkringar som vi själva har många goda års erfarenhet av. Även Trygg-Hansa har gjort gott intryck på svenska Sydafrika-resenärer genom åren. Men för vår del har det visat sig billigast att teckna med Dina Försäkringar, och deras skadereglering är den bästa vi erfarit under alla år vi haft hemförsäkring.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar