onsdag, oktober 07, 2009

British Airways inför nya bagageregler

Tidigare har ju British Airways, som enda flygbolag till Sydafrika, tillåtit att man tar med ett "sport bagage" utan extra kostnad. Men det är tyvärr slut med det nu. Från och med idag, 7 oktober, kostar det £40 för övervikt utöver de 23 kilo som man har rätt att ha som incheckat bagage, oavsett om det är "sport bagage" eller inte. Dessa £40 täcker kostnaden för ytterligare bagage som väger upp till 23 kilo, oavsett om detta extra bagage är en golfbag, surfboard eller något annat.

Men, den nya regeln är tack och lov inte retroaktiv så om man beställt sin biljett före 31 juli (då BA påstår att dom offentliggjorde dom nya reglerna) gäller dom gamla reglerna som vanligt.
Läs mer om vad som verkligen gäller här.

2 kommentarer:

 1. Tack för en bra och intressant blogg. Jag följer den med stort intresse då jag åtskilliga gånger om året besöker Sydafrika.

  Nu stämmer det inte att BA har varit enda bolag som tillåtit "sport bagage" utan extra kostnad.

  Så sent som för 2 veckor sedan flög en kompis ner med Turkish Airlines och de tog inget extra betalt för golfbagen. Det var visserligen Sthlm - Johannesburg men jag har för mig att samma plan fortsätter till Kapstaden.

  Dessutom har Turkish haft väldigt bra priser mellan Sverige och Sydafrika på sistone.

  SvaraRadera
 2. Om någon har för avsikt att flyga med British Aiways, se då till att skaffa en extra reseförsäkring utöver hemförsäkringen. Alltså en sådan som löser ut vi förseningar.

  Enligt gällande EU-lag så är man berättigad 200 euro per person om det är mer än fyra timmars försening.

  Jag hade dessvärre inte denna försäkring och håller som bäst på att processa med British Airways om att de ska följa lagen. Vi har fått rätt i både ARN och konsument EU men ändå vägrar BA betala ut vad de är skyldiga att göra. Bara förseningpengarna uppgår till min familj på tre personer till 1800 euro. Till detta tillkommer den biljett på 30000:- jag tvingades lösa i Johannesburg för att kunna komma hem i tid då vi annars hade en väntetid på minst en vecka om vi hade flugit med BA. Allt detta hände för nu 15 månader sedan och man kan göra en hel del med de ca 45000 kronor (varav 30000 som man ligger ute med) som de borde påskynda med.

  Skulle de vägra så kommer jag se det som min uppgift att försöka få så många som möjligt att välja andra bolag när de ska ut och flyga. För egen del kommer jag aldrig mer att flyga med British Airways.

  SvaraRadera