lördag, oktober 17, 2009

Helderberg Wine Festival 22–25 oktober

Redan nu på torsdag drar den igång.
Årets stora höjdpunkt i Kapstadens vindistrikt!


Det är andra året i rad som 28 vingårdar i Somerset West och Stellenbosch går ihop och tillsammans med sponsorer bjuder allmänheten på en hejdundrande vinfestival med allehanda spännande aktiviteter.

För att i någon mån hjälpa besökarna att hitta rätt har man i år tagit fram en så kallad ”Trip Planner” där man utifrån det egna intresseområdet får förslag på vilka vingårdar som kan vara värda att besöka. Här kan man välja mellan förslag på många olika och lite annorlunda aktiviteter. Allt mellan aktiviteter för ”Adrenaline Junkies” eller för barnfamiljerna som letar efter ”Kiddy-friendly Visits” till livsnjutarnas egna attraktionsområden, exempelvis ”Architect’s Dream ” och ”Food Lovers Lane”, och mycket, mycket mer. Ett annat bra hjälpmedel i år är en ”festivalkarta” där man kan se var alla dom 28 deltagande vingårdarna ligger. På kartan har man dessutom angivit GPS-positioner för några strategiska platser för att på det sättet hjälpa besökarna att hitta rätt.

Det är nog ingen tvekan om att Helderberg Wine Festival blir en minnesvärd upplevelse. Så stoppa in familjen i bilen och hitta på så många roliga och spännande saker ni hinner under dom fyra festivaldagarna. Och glöm för all del inte bort, ni som inte är bilförare vill säga, att passa på och prova massor av utsökta viner.Tyvärr kan vi inte utlova något reportage från festivalen här på bloggen. Vi kommer nämligen ner till SA först nästa vecka, det vill säga när festivalen redan är över. Så något festivalbesök för vår del blir det tyvärr inte i år.

Men – om någon eller några av er kära bloggläsare tar några bilder och skriver några rader om ert eget festivalbesök tar vi jättegärna in det som ett inlägg här på bloggen.

Information om Helderberg Wine Festival hittar du ”här.”
Festivalens praktiska ”Trip Planner” hittar du ”här.”
Kartan med GPS-angivelser hittar du ”här.”

Vi önskar alla som har tid, lust och möjlighet en mycket trevlig festival!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar