tisdag, oktober 27, 2009

Rapport från Helderberg Wine Festival

Vi har fått en rapport från den stora vinfestivalen (som vi tipsade om den 21 okt) från våra vänner Ulla och Kurt. Stort tack för den! Så här skriver dom:

"Vinfestivalen var mycket trevligt arrangerad. På torsdagen köpte vi ett vinglas för R75 och sedan var det bara att ge sig av till några av de 24 vingårdar som deltog i festivalen, alla på angenämt avstånd från Somerset West. Vi avverkade 10 vingårdar på 4 dagar, vilket nog är maximum vad man klarar. Vissa vingårdar var helt nya för oss vilket var spännande.

På Yonderhill kunde man köpa en riktigt bra Cabernet Sauvignon 2002 för R25/flaska. På Somerbosch var det levande musik, mycket aktiviteter för barn, och bubbel och ostron (förutom jordgubbar förstås som de är välkända för). Dornier är en underbar miljö och där var samtidigt sparrisfestival. Utsikten från balkongen på vingården Uva Mira är bedårande liksom deras Chardonnay.

Våra två favoriter som båda var nya för oss blev gårdarna Peter Falke och Webersburg, båda belägna på Annandale Road. Underbara miljöer och fantastiska viner. Hit kommer vi att återvända. Vinfestivalen avslutades för vår del med jazzkonsert i strålande väder på Webersburg. Helt underbar gammal nostalgimusik så man blev riktigt danssugen.

Vi vill varmt rekommendera vinfestivalen till nästa år för dem som har förmånen att vara på plats."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar