torsdag, december 03, 2009

Nu är det fotbollsparty i Kapstaden!



Imorgon äger den s k Final Draw rum här i Kapstaden. Det är alltså själva lottningen av lagen som kvalificerat sig till Fotbolls-VM i Sydafrika i juni och juli 2010. Nu får alla landslag reda på i vilken stad de kommer att spela under turneringen, och vilka motståndare de möter i vilken turordning. Lottningen firas med ett rejält Street Party inne i centrala Kapstaden.
Massor med researrangörer från hela världen har rest hit för att övervara lottningen. Direkt efteråt sätter de sig tillsammans och byter reserverade hotellrum i olika städer med varandra, beroende på var deras egna landslag har hamnat.

Men det är minsann inte bara researrangörer som rest hit. Stan kryllar av kändisar med David och Victoria ”Posh” Beckham och en massa rockstjärnor i spetsen. Lottningsceremonin firas rejält i hela staden och ses som en slags inofficiell kick off för VM-festligheterna framöver.

Det lär bli ordentligt trafikkaos inne i stan, men om ni vågar er in kan vi rekommendera att ni beger er till Long Street mitt i centrum, där mycket av festligheterna kommer att äga rum i form av ett Street Party. När vi var där häromdagen hade man redan stängt av vissa delar av gatan och höll på att bygga stora läktare. Läs mer om programmet här!

Föredrar ni lugnet där hemma kommer det åtminstone i Sydafrika att visas inslag på TV under kvällen. SABC1 börjar sända kl 18.30. Och på internet kommer ni säkerligen också att kunna hitta nyhetsinslag och filmklipp, inte minst på Youtube. Festligheterna börjar kl 19 sydafrikansk tid, d v s kl 18 svensk tid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar