söndag, december 13, 2009

Se den, se den, SE DEN!!

Idag har vi varit nere på Somerset Mall och sett filmen Invictus, och den är helt enkelt kanonbra! Morgan Freeman och Matt Damon har hårdtränat på den sydafrikanska accenten och klarar den med bravur - mycket trovärdigt. Formidable Freemans gestaltning av Mandela borde definitivt ligga bra till för en Oscarsnominering. Det enda man kunde önska är några tiotals kilo mer muskler på Damon. Han är lite för slank för att vara en trovärdig rugbykapten, men gör annars sin roll mycket bra.
Och det bästa av allt är att alltihop gick till på just det här sättet. Verkligheten överträffar alltid dikten. Så gillar ni legenden om juristen som fängslades i nästan 30 år, blev älskad president och en formidabel ledare för sitt lands alla hudfärger och beslöt sig för att försoning var vägen till framgång för det nya Sydafrika, så skynda genast till "a theater near you"! På köpet får du rugbyraffel av högsta rang och en dramadokumentär du kommer att minnas länge, länge. Bravo!

1 kommentar:

  1. Synd att vi i Sverige måste vänta på filmen till februari, då vi båda gärna skulle vilja se filmen snart. Speciellt efter de recensioner som är skrivna här.

    Kjell & Kertsin

    SvaraRadera