tisdag, februari 16, 2010

Nya restaurangfavoriter

Ni som läser vår blogg regelbundet har säkert inte missat att vi har ett brinnande intresse för mat, som med fördel ska intagas på någon av alla fantastiska restauranger i Kapstadens vindistrikt. Vi har ju till och med skrivit en bok i ämnet – se bild och länk här till höger.

Sedan apartheids och handelsblockadens avskaffande i början av 90-talet har restaurangnäringen formligen exploderat i Sydafrika i allmänhet och Kapstaden i synnerhet. Nyligen kom Kapstaden på tredje plats när internationella experter korade världens tio bästa matstäder. Och varje år slår nya underbara restauranger upp dörrarna här ute i vindistrikten där vi bor. Det passar ju så förträffligt bra att kombinera god mat med de härliga viner som produceras här.

Här följer ett axplock av några favoritrestauranger som startat sin verksamhet i år eller förra året och därför inte hann komma med i vår bok. Vi hoppas att tipsen kan komma väl till pass för er som gillar att bila runt i vindistrikten.

Klicka nedan på Läs mer>>  för att läsa tipsen!


Clos Malverne, tel +27 (0)21 865 2022
www.closmalverne.co.za/restaurant/index.html
Utmärkt internationellt kök i trevlig miljö! Härlig terrass. Här kan du till och med äta hyfsad norsk gravlax om du har hemlängtan. Prisvärt. Fina viner och även ett eget spa!

The Restaurant at Waterkloof Wines, tel +27 (0)21 858 1491
http://www.waterkloofwines.co.za/
Makalös milsvid utsikt från detta inglasade moderna örnnäste! Bra mat, hög svansföring, elegant.

Delair Graff Estate Restaurant, tel +27 (0)21 885 8160
http://www.delaire.co.za/
Den schweiziske diamantmiljardären Graff har plöjt ner 320 miljoner rand i detta makalösa lyxbygge! Njut av det eleganta köket, den vackra konsten, den tjusiga inredningen och den underbara utsikten över berg och dal. Och ta med den större plånboken och den mindre magen – portionerna är små och eleganta.

Taste, tel. +27 (0)21 855 3686.
Crn R44/Klein Heidelberg Rd, på öger sida när man bilar R44 fr Somerset West mot Stellenbosch.
Anton & Ed, tidigare ägare av restaurangen D’vine i Somerset West, driver denna lilla pärla till krog där vi ofta och gärna njuter av diverse läckerheter. Söndags- och måndagsöppet!

Cuvée Restaurant at Simonsig Estate, tel. +27 (0)21 888 4900
http://www.simonsig.co.za/
Underbar mat i underbar miljö! Alla rätter kan fås i halva eller hela portioner. Simonsig har några av sydafrikas bästa ”champagner”, d v s Méthode Cap Classique, som passar utmärkt före eller till maten.

The Restaurant @ Jordan Wines, tel. +27 (0)21 881 3441
http://www.jordanwines.com/
Kathy och Gary Jordan har höga ambitioner med den nya restaurangen på deras vingård. Därför har man tagit in den berömde köksmästaren George Jardin, från restaurangen med samma namn i Cape Town. Och maten är verkligen underbar. MEN – servicen har hittills varit långt ifrån godkänd. Ryktet säger att det blivit bättre, men vi har inte hunnit med något återbesök.

Apprentice@ICA, tel. +27 (0)21 887 8985
L'Olive Restaurant, Oudehoek Centre, Andringa Street, Stellenbosch
Nej, det är inte ICA som har öppnat restaurang i Sydafrika. ICA står här för Institute of Culinary Art, och är en skola för blivande gourmetkockar. Vi har inte varit här själva ännu, men våra vänner Elisabeth & Kai var mycket entusiastiska efter ett besök häromdagen.
Klicka här för menyn!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar