onsdag, mars 31, 2010

Gör som Hans Majestät Konungen och Per Morberg - läs vår bok!

Härom dagen hände något riktigt spännande! Björn, tillsammans med gode vännen Kent på tillfälligt besök från Sverige, gjorde ett besök på vingården Haskell Vineyards på Annandale Road i Stellenbosch-distriktet ca 10 minuter från vårt hus.

Killarna blev mycket varmt mottagna trots att de dök upp oanmälda på Haskell där man annars måste boka tid för vinprovning. Klockan var dessutom 17.30, men den kvinnliga vinmakaren Rianie Strydom bjöd ändå in dem för en provning. Strax anslöt en trevlig man som visade sig vara ägaren själv, Preston Haskell.

Björns gode vän hade med sig vår bok och visade den för Preston Haskell som blev mycket nyfiken. När han insåg att den var på svenska blev han överförtjust och köpte raskt två exemplar av boken som han skulle ge till två svenska goda vänner. Dessa vänner visade sig vara inga mindre än - håll i er nu: 1. den svenske kungen och 2. skådespelaren/TV-kocken Per Morberg!

Preston Haskell, som för övrigt äger ett sommarhus på Värmdö, sitter i Baden Powell Scouts' Associations styrelse tillsammans med kung Carl-Gustaf. Stiftelsen är den internationella scoutrörelsens huvudorgan och de skulle ha möte i Stockholm två dagar senare. Då ville Preston Haskell ge boken till kungen som han blivit mycket god vän med. Och Per Morberg är en nära vän till honom som är på väg hit ner på semester, och ska då föräras vår bok.

Läs mer om Haskell Vineyards och deras utmärkta Dombeya Wines på
http://www.haskellwines.co.za/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar