tisdag, mars 02, 2010

Hasse och Evas rundresa i Sydafrika
2010-02-23 – 2010-03-11 - Delrapport

Här kommer en  reserapport och en hälsning till vännerna i Somerset West med omnejd från Hasse och Eva på lång rundresa i Sydafrika.
På bilden ser vi Hasse och Eva sittande i en skön soffa i Hotel Milnert i Matjesfontein.
 Nu har vi efter 7 dagars bilande a’ 200 mil hamnat på Champagne Castle Hotel som ligger alldeles vid foten av Centrala Drakensberg (på nordöstra sidan). Hotellet som är magnifikt ligger på 1550 meter över havet. Från vårt hotellfönster ser vi Drakensbergen med en av dom högsta topparna i Södra Afrika, Champagne Castle, på ca 3300 meter över havet. Vi har idag och igår spelat golf på (enligt vår bedömning) en av de bästa golfbanorna vi spelat på i Sydafrika, och definitivt en av dom vackraste, nämligen Champagne Sport Resort som ligger 8 km nedanför vårt hotel. Banan är också rolig att spela med många spektakulära hål. Innan vi kom hit har vi passerat följande orter: Prince Albert, Graaff-Reinert, Bloemfontein och Harrismith. Imorgon åker vi vidare till Nelspruit som ligger vid södra gränsen till Kruger-parken. Programmet därefter blir 3 dagar i Hans Merensky Golf Resort, därefter ett dygn på följande orter: St Lucia, Durban, East London, Port Elisabeth, Knysna för att sedan återvända till Somerset West på torsdagen den 11/3 för att hinna med fredagsgolfen den 12/3. Vi räknar med att ha avverkat ca 450 mil innan vi är hemma igen.

Våra intryck hittills är att Sydafrika är ett fantastiskt vackert land. Det är inte bara nere hos oss i Somerset West som man har så vacker natur. Bilvägarna är också av hög kvalitet, det var endast när vi skulle spela på Graaff-Reinerts 9-hålsbana som vi fick åka 500m på grusväg. Annars har vi bara färdats på bra asfaltsvägar. Vi har upplevt vårt livs längsta raksträcka. På 6,5 mil böjde sig vägen endast en gång… Denna raksträcka finns på N9:an söder om Graaff-Reinert.


Hälsningar till alla vänner i Somerset West med omnejd från



Hasse och Eva

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar