lördag, mars 06, 2010

Gourmetmatlagning med stjärnkockar

Härom kvällen deltog vi i ett mycket trevligt, gott och spännande evenemang. Vi lagade en underbar gourmetmiddag med några av Sydafrikas skickligaste kockar. Evenemanget ägde rum på SA Chefs Academy några kilometer öster om Kapstadens centrum. Garth Stroebels som förestår den kända kockskolan har tidigare bl a varit Executive Chef på det världsberömda Mount Nelson Hotel, ansvarat för sydafrikanska kocklandslaget och även besökt Sverige. Skolan utbildar kockar för femstjärniga gourmetrestauranger i Sydafrika och resten av världen. Läs mer på http://www.sachefsacademy.com/.

Nu har vi bokat Garth, hans kockkollega Paul Hartmann och några duktiga kockelever för en egen gourmetmatlagningskväll för oss svenskar här nere. Temat blir ”Sydafrikansk gourmetmat” och evenemanget kommer att äga rum den 24 mars kl 18-ca 22 på kockskolan. Garth är en skicklig estradör med mycket humor och det är helt fantastiskt att uppleva honom och hans kollegor i arbete. De kommer att visa oss hur man lagar den ena sydafrikanska läckerheten efter den andra, och vi får sedan avnjuta alla rätter som lagas. Och vi får själva pröva på att laga huvudrätten i lag om två personer under ledning av en kockelev på skolan och överinseende av Garth och Paul.

Pris för hela evenemanget inklusive gourmetmiddag och vin är R300 per person, vilket inbetalas i förskott. Vi kan vara max 32 personer och det är först till kvarn som gäller. Mejla anmälan snarast till oss på info@egi.se så får du reda på om du fått plats och får i så fall närmare betalningsinstruktioner och detaljinfo om evenemanget.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar