måndag, mars 01, 2010

Spännande vingårdsbesök hos The Winery of Good Hope

Många av er känner till Mia Mårtensson, välkänd sommelier i både Sydafrika och Sverige, som numera arbetar som ”Super-Sommelier and PR dominatrix” (enligt hemsidan) på The Winery of Good Hope i Stellenbosch. Mia jobbade tidigare som chefssommelier på Bosman’s Restaurant på Grande Roche Hotel i Paarl (se vår bok sid. 190).

Valter Persson och hans partner Zora som driver den mycket välkända Vinportalen.se, med över 100 000 prenumeranter och precis all information du behöver om världens alla viner, var nyligen på besök här i Kapstadens vindistrikt. Valter och Zora togs väl om hand av sina värdar Gus och Cecilia som driver den populära Sydafrikanska Vinklubben som vi tidigare skrivit om här på bloggen (se 27 januari).

Vi gjorde sällskap med Valter och Zora till The Winery of Good Hope för att, förutom Mia, träffa den kände vinmakaren/ägaren Alex Dale och hans kollega Stephen Ludlam och prova deras utsökta viner. Det blev en spännande halvdag som inleddes med att Alex tog oss på guidad tur runt ägorna och ute bland vinrankorna. Sen provade vi druvsaft i olika stadier av jäsning och avslutade förstås med en omfattande vinprovning under ledning av Alex och Mia.

På bilden från vänster: Alex, Mia, Samira, Björn, Zora, Stephen och Valter.



Vi kan verkligen varmt rekommendera ett besök på The Winery of Good Hope. Här produceras ett brett spektra av mycket prisvärda viner, samtliga av hög kvalité och nerlusade med stjärnor i vinguiden Platter’s South African Wine Guide. Och apropå Platter’s så är självaste John Platter styrelseordförande i vingårdens uppmärksammade nya stiftelse Land of Hope Educational Trust, som syftar till att ge barnen till vinarbetarna en god utbildning och möjligheter för framtiden.

Besök på The Winery of Good Hope görs enbart ”by appointment”. Men Mia Mårtensson välkomnar varmt alla er som vill göra ett eget besök och en provning. Och det bästa av allt – ni kan beställa hem deras viner till Sverige via Sydafrikanska Vinklubben! Vingården har ett exklusivt samarbeta med klubben som levererar vinerna hem till din dörr i Sverige.

Kontakta Mia för besöksbokning på mia@thewineryofgoodhope.co.za eller telefon +27 (0)21 855 5528. Finns hon inte på plats kan ni även boka besök via delägarna Alex Dale eller Stephen Ludlam, hälsar Mia.

Och läs gärna Valters trevliga reportage om resan till Sydafrika på Vinportalens hemsida.

Här är alla länkar du behöver:

Vinportalen
http://www.vinportalen.se/

Sydafrikanska Vinklubben
http://www.sydafrikanskavinklubben.se/

The Winery of Good Hope
http://www.thewineryofgoodhope.com/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar