torsdag, april 07, 2011

Hemma i fosterlandet igen!

NU är vi online igen, väl hemkomna efter en mycket positiv hemresa på precis ALLA sätt. Det är nästan så man borde gå och köpa en lott - här ska ni få höra:
Vår bussiga granne som tar hand om vårt hus när vi är borta (ni vet han med de helgalna mejlen, se tidigare inlägg HÄR) körde oss till flygplatsen. Vi gick direkt till Tax Refund för den årliga kampen med att försöka få tillbaka momsen på de saker vi köpt och tar med oss till Sverige. Ni som följt bloggen några år vet vilken fight det brukar vara och hur de ständigt ändrar reglerna. Men i år hamnade vi hos en trevlig och skojfrisk kille som såg till att allt gick snabbt och lätt. Bingo!

Nästa anhalt incheckningen. Vi hade i förväg betalat för en extra resväska och hade alltså tre väskor att checka in. Nu är det ju så att ingen av oss är särskilt bra på det där med "travel light", och dessutom finns det ju såååå mycket kul och billigt att köpa i Kapstaden. Så väskorna vägde dessvärre 20, 27 och 29 kg vardera, mot de 23 varje väska får väga! Dessutom hade Björn med sig en väl emballagerad golfklubba som vi hoppades smuggla in på något sätt. Skulle vi för första gången åka på övervikt? Usch!

Men även killen som checkade in oss hos British Airways hade uppenbarligen vaknat på rätt sida. Först ville han ta betalt för ett helt extra kolli för Björns golfklubba, men efter lite lirkande sa han "Följ mig". Vi gick bort till inplastningmaskinen och plastade helt sonika in golfklubban tillsammans med en av resväskorna (den som vägde 29 kg!) och så vips hade vi bara tre kolli. I hastigheten glömde han väga in den tunga resväskan - yippie! Och den på 27 kg tyckte han tydligen var ok. Ingen överviktsbetalning! Bingo igen!

I år har vi varit nere på vanligt turistvisum som vi sedan förlängt uppe i Paarl hos Home Affairs. Dessvärre hade handläggningen blivit felaktig och dragit ut på tiden så vi inte hunnit få våra papper i tid, så vi var uppe i Paarl och fick ett intyg att det var deras fel att vi inte hade godkända stämplar i passet. Men det kändes ändå tveksamt när vi kom till passkontrollen. Kontrollanten påpekade direkt att vi stannat mer än tre månader och vi tog då upp vårt papper. Efter lite hummanden godkände hon det hela och vi fick våra passtämplar och ett vänligt leende. Bingo IGEN!

Och så själva flygresan då. Båda flygen höll sina tider och vi landade dessutom på Arlanda fem minuter före utsatt tid. OCH - alla tre väskorna rullade snällt ut på bagagebandet, även den med den inplastade golfklubban som dessutom var hel och oskadd. SUPERBINGO!!

Inatt sov vi som klubbade sälar efter att först ha firat med vår traditionella hemkomstmiddag - Soldatens ärtsoppa med extra mycket fläskkött. Med punch - mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar