måndag, april 11, 2011

Sydafrika-raffel i svensk TV-soffa!

HURRA!!! Efter fyra fantastiska kvällar framför TVn här hemma i Stockholm kunde vi ikväll/inatt njuta av att se sydafrikanen Charl Schwartzel ta hem den prestigefyllda mästartiteln i golftävlingen Masters i Augusta, USA! Han avslutade fyra dagars spel med en suverän sista runda på 66 slag.

Länge såg det ut som irländaren Rory McIlroy skulle ta hem segern i Masters. Men hans nerver höll inte och samtidigt tog sig Tiger Woods med raska kliv upp i ledning. Men även han sviktade på slutet och avgörandet stod till slut mellan australiensaren Scott och vår sydafrikanske favorit. Gissa om det skreks och hejades hemma i vår TV-soffa under de sista rafflande hålen innan det stod klart att Charl skulle segra.

För precis 50 år sedan vann sydafrikanska golflegenden Gary Player amerikanska Masters som den den första icke-amerikanska segraren någonsin. Det här blev ett härligt sätt för Sydafrika och Charl att fira det jubiléet.

Vi som följt Charls framgångar på The Sunshine Tour det senaste halvåret har känt att han är i fantastiskt fin form, och nu var det alltså dags för en riktigt stor seger. Inatt är vi mycket patriotiska sydafrikaner och stolta över vår stjärna - grattis, Charl!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar