söndag, oktober 09, 2011

Vännerna Gette och Acke är redan på plats i vår stad Somerset West strax utanför Kapstaden. De låter hälsa att det är mellan 25-30 grader varmt på dagarna, oxfilén kostar R139 trimmad och fin på Pick n Pay, jordgubbarna är goda och det är något höjda priser på de restauranger de hunnit besöka hittills.

Gette och Acke gjorde en specialare och tog vägen om Dubai där de spenderade några dagar på vägen till Sydafrika. Men värmen var tuff på runt 40 grader och hög luftfuktighet, poolen höll 29 grader och havet något mitt emellan luft och pool och gav nästan ingen svalka alls. De imponerades av alla höga byggnader och åkte upp en bit i värdens högsta, Burj Khalifa 828m. Och massor med enormt stora shopping malls, förstås! 
Apropå de tidigare inläggen om flygbolag, skriver Gette följande:
"Vi flög med Emirates direkt till Dubai från Köpenhamn och sedan direkt hit till Kapstaden också. Priset på vår resa låg på 8300kr. Vi är mycket nöjda! Vi flög från Köpenhamn tisdagen 27 sept vid 15-tiden och landade i Dubai kl 23.15. Tidsskillnaden är 2 tim, flygningen tog drygt 6 tim. Vi kom till Kapstaden i måndags kväll kl 16.35 från Dubai, (flygtid drygt 9 tim) där vi varit i 5 dagar och 6 nätter. Vår hemresa startar kvällstid och vi har 3 timmars väntetid i Dubai innan vi sen flyger direkt till Köpenhamn."
Det låter som ett intressant alternativ för dem som har nära att flyga från Köpenhamn.
Tack för tips och trevligt mejl, kära vänner. 
Vi ser fram emot att se er snart igen! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar