söndag, januari 15, 2012

Golfrundan som blev en vingårdsturné

I fredags skulle vi, tillsammans med vännerna Gaby och Hasse, testa en för oss ny golfbana, nämligen vackra Milnerton belägen på en liten halvö på Kapstadens norra kust. Men vädrets makter ville annorlunda. Regn och hård blåst tvingade oss till en bokstavlig "rain check", och vi fick göra alternativa dagsplaner.
 Det blev istället en mycket trevlig och god vinprovningsrunda i det lilla vindistriktet Durbanville Wine Valley strax öster om Kapstaden, beläget mellan motorvägarna N1 och N7. Här ligger 11 stycken fina vingårdar där flera av dem har bra och prisbelönade viner. Sju vingårdar har dessutom restauranger där man kan avnjuta en god lunch.

Vi besökte Durbanville Hills, Nitida (där vi åt en god lunch på trevliga restaurang Cassia) och Altydgedacht, och kom hem mätta och nöjda och med spännande viner i bakluckan.

Och igår kväll gjorde vi Kapstaden "by night". Vi hade en härlig danskväll på nattklubben Pigalle där orkestern, under välkände Ian Smiths ledning, spelade allt från Michael Jackson till Frank Sinatra. Och maten är fantastisk! Vi avnjöt ostron, crayfish, prawns och langoustines i långa banor. Och Philip i baren gör fortfarande Kapstadens bästa cocktails! Är ni sugna på en kul och god danskväll kan vi varmt rekommendera en kväll på Pigalle. KLICKA HÄR för att komma till Pigalles hemsida!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar