måndag, januari 16, 2012

Svenska Vänskapsföreningens träff nummer 2 - på Blaauwklippen!

 Den för säsongen nya föreningen har snabbt vuxit sig stark, och har nu 117 medlemmar på facebook, och många av medlemmarna representerar en hel familj dessutom.

Konceptet är enkelt - alla är välkomna i föreningen oavsett ålder, kön och land. Gemensamt är ett intresse för Sydafrika och att stärka vänskap och kulturellt utbyte mellan Sydafrika och Sverige. Föreningen har ingen medlemsavgift och kommunikationen sker huvudsakligen genom dialog på föreningens sida på facebook.

Den första träffen hölls i november inne i Kapstaden och var mycket lyckad - se reportage på bloggen HÄR. Nu är det dags för föreningens andra träff, och denna gång ses vi i vindistrikten på vackra vingården Blaauwklippen, belägen på väg R44 mellan Somerset West och Stellenbosch. Koordinater S 33°58' 23.3" E 018°50' 51.0"
Väldigt nära och bekvämt för alla oss svenskar som bor i Somerset West med omnejd. Det vore kul om ni som tidigare inte varit med har lust att delta denna gång. Det blir en lunchträff på Blaauwklippen lördagen den 28 januari kl 13-17. Lunchen kostar R145 inkl. dricks men exkl. dryck. Till lunchen väljer man en huvudrätt och en dessert:

Huvudrätter
*Chicken & wild mushroom pie with summer vegetables
*Pan-fried line fish with salsa verde & chunky salad
*Steak sandwich with grilled beef rump, red onion marmelade & root vegetable crisps

Desserter
*Pavlova with Before & After apertif ice cream and passion fruit curd
*Blaauwklippen brandy creme brulee with almond praline ice cream and brandy snap

Anmälan (och ev. frågor) mailas till gabriella(at)solastrading.co.za eller sofia.contact(at)gmail.com  senast 23 januari. Meddela då vilka rätter ni väljer. Maten betalas sedan kontant vid ankomsten (jämna pengar tack!) och dryck betalas direkt till restaurangen.

Hoppas vi ses på träffen!

1 kommentar:

  1. PERFEKT! Tack för hjälpen och jätte stort tack för igår! Lika trevligt och gott som vanligt!

    Vi lyckades hålla den lilla delfinen vaken hela vägen hem, men hon sov gott inatt!

    KRAM!
    Gabriella

    SvaraRadera