söndag, mars 25, 2012

För att behålla sitt mobiltelefonnummer bör man ......

Det börjar dra ihop sig för flertalet av oss "svalor" för resan till nordliga breddgrader och då kan det även vara bra att förbereda sig lite inför nästa säsong. Rolf S. skrev exempelvis till oss nyligen hur man kan göra om man har ett Vodacom abonnemang för att kunna behålla samma mobilnummer även nästa säsong. Problemet är ju att ett "icke aktivt" abonnemang stängs av efter en viss tid, oavsett om man betalat eller ej.

Så här förklarar Rolf:
För att behålla sitt mobiltelefonnummer skall man:

1) Ha en liten summa pengar inbetalt.
2) När man lämnar Sydafrika skall man SMSa "Roamon" till nr 123. Efter det fungerar inte kortet (telefonen) i Sydafrika.
3) När man är hemma i Sverige skall man SMSa till sitt sydafrikanska mobilnummer ett par gånger under de 5 till 7 månader man är i Sverige.

4) När man kommer hit igen till nästa säsong skickar man ett SMS med texten "Roamoff" till 123, så är telefonen igång igen och man har kvar sitt nummer. / Hälsningar Rolf
Tack Rolf för påminnelsen!
Det finns så vitt vi kunnat få fram även flera andra sätt att säkra sitt mobilnummer. Vodacom erbjuder exempelvis säkrat nummer ett par år framöver mot extra betalning. Nackdelen med det är att man själv måste hålla reda på när den servicen går ut.
Ett annat sätt, det som vi för övrigt själva använder, är att lämna kvar SIM-korten och be sydafrikanska vänner använda dessa några gånger när vi själva är i Sverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar