måndag, mars 12, 2012

Jennie fyra på Argus igår!!

Jennie och Samira lunchar på Guardian Peak
Vår vän Jennie Stenerhag, f d svensk mästare på cykel och vinnare av Argus 2009, kom fyra på gårdagens tävling! Stort grattis, vännen!! Fyra på världens största cykeltävling är en bragd! Och givetvis vann hon sin åldersklass också, och fick ta en extra sväng in till Kapstaden i morse för att hämta pris för det.

Jennie in action
Det var nog många av oss som satte morgonkaffet i halsen igår framför TVn när tätklungan i damklassen kraschade våldsamt. Tack och lov klarade sig Jennie oskadd alldeles bredvid de som kraschade och kunde alltså sluta som fyra i tävlingen. Det är det näst bästa resultat hon gjort på Argus genom åren. Förutom segern 2009 har hon tidigare kommit femma och även sexa två gånger. Sex damer fick föras till sjukhus efter kraschen, men alla utom en kunde lämna sjukhuset samma dag.

Sambon Craig hade inte samma tur som Jennie, och hamnade i kraschen i herrarnas elitklass efter bara nio minuter av tävlingen. Craig klarade sig undan utan allvarligare skador, men fick avbryta loppet dessvärre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar