tisdag, mars 06, 2012

Världens största cykeltävling nu till helgen!

 Ni vet väl att Cape Argus Pick n Pay Cycle Tour i Kapstaden är världens största cykeltävling med tidtagning. Loppet attraherar mer än 35 000 deltagare varje år. På söndag den 11 mars är det dags för 2012 års upplaga som är det 35e loppet i tävlingens historia sedan starten 1978.

År 2009 vann vår vän svenska Jennie Stenerhag damklassen. Jennie, som bl a har ett SM-guld i bagaget, är numera bosatt i Stellenbosch. Hon har slutat att tävla internationellt men tävlar fortfarande här på hemmaplan i Sydafrika, och kommer även att ställa upp i årets upplaga av Cape Argus. Vi håller tummarna för dig, Jennie!!
Tänk också på att det kommer att vara näst intill omöjligt att ta sig fram med bil i centrala Kapstaden på söndagen. Många vägar kommer att vara helt avstängda för biltrafik och sidogatorna blir med all säkerhet igenkorkade av trafik. Så vill ni titta på loppet live på plats är det bäst att parkera en bra bit ifrån, dra på sig träningsskorna och ta en skön promenad till tävlingarna. KLICKA HÄR för att se en route map!

För dom som vill se loppet hemma i lugn och ro räcker det med att sätta klockan på ringning kl 05h55 (brrr!) och slå på TVn på kanal 205 (SuperSport5) som sänder tävlingarna live från kl 6.
Damerna brukar vara först ut på morgonkulan.

Heja Jennie - you go, girl!!
Jennie överst på pallen - ingen ovanlig syn
KLICKA HÄR för att komma till Jennies hemsida! Under fliken "Nyheter" kan du läsa vad Jennie har haft för sig på sistone.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar