lördag, mars 17, 2012

Härliga dagar på Hyatt!

Som ni kanske minns så var det Eva F som vann två övernattningar på Hyatt Regency Oubaai Golf Resort and Spa i George i vår tävling här på bloggen nyligen. Nu har Eva, maken Göran och medföljande vännerna Marita och Peter hunnit göra sin resa till George, och skrivit följande trevliga rapport från sin utflykt:
O'boy!
I tisdags morse var det dags för vår golfresa till George och Hyatt. Väderutsikterna var lovande, sol, lagom varmt och bara svag vind under de kommande dagarna. Marita & Peter S hämtade upp oss tidigt på morgonen och det blev en bekväm resa med ett kort kaffestopp ungefär halvvägs. Vi hade tee-time på George GC 13.58, hann i god tid och peggade upp efter en lätt lunch. Det blev 18 hål på en härlig parkbana, damerna mot herrarna där förstnämnda vann på sista hålet. Självklart något svalkande på 19:e hålet innan vi checkade in på Hotel Hyatt. 

Vilket lyxigt hotell, perfekt service, stora, fina rum och dagen avslutades med en mycket välsmakande middag på hotellets restaurant Cucina där vi morgonen efter bjöds på en överdådig frukostbuffé. 11.00 stod vi sedan redo på tee 1 på Oubaai golfbana, designad, som alla vid det här laget vet, av Ernie Els. En ung golfbana utan särskilt mycket växtlighet, lite trixig, inte helt lätt, rolig att spela och med hypersnabba greener, som ställde till lite bekymmer i avslutningarna. En fin upplevelse där herrarna trodde på revansch men fick se sig slagna även denna dag på sista hålet. 

På eftermiddagen körde vi en liten runda i omgivningarna och hamnade i Herolds bay där vi hittade en liten mysig restaurang och avnjöt en riktigt god fiskmåltid med en 5-stjärnig chenin blanc från Dimersfontein till. Det blev en riktig höjdare. På kvällen blev det en drink på Svanbergs rum och några timmars diskussioner om allt mellan himmel och jord.

De dagar vi sett fram mot och längtat efter gick tyvärr fort och på torsdagen, efter två fantastiska dagar på Hyatt var det dags att checka ut och styra hemåt. Vi kom då på den lysande idéen att köra inom Pinnacle Point, parkerade utanför klubbhuset kvart över 10 och fick tid att slå ut 25 minuter senare. Det blev en golfrunda som verkligen blev en höjdare. Lite halvmolnigt, skön värme, svag vind och en bana helt olik vad vi tidigare spelat på. Spektakulärt! Gröna fina fairways men ganska nydressade greener, något långhåriga och trögputtade men vad gjorde det. Vi kommer aldrig att ångra detta besök på en bana vi hört så mycket negativt om men som visade sig vara väl värd ett besök. Vi ska dock säkert vara mycket tacksamma att det inte blåste mer än vad det gjorde för då hade säkert banan varit bra mycket värre att tampas med. Här fick dock herrarna sin revansch och vann med 1 hål upp och även denna dag blev det på sista hålet som matchen avgjordes.

Ett hjärtligt tack Samira & Björn för att ni ordnade med detta pris som blev en oförglömlig upplevelse, och vi kan inte nog säga hur glada vi är att just vi hade turen att vinna. Våra vänner Marita & Peter fick också full valuta för det specialpris ni förhandlade fram och som vi alla i svenskgänget kan utnyttja via den speciella bokningskod som finns på bloggen.

Vi kan verkligen rekommendera alla att prova på en vistelse med golf på Hyatt. Vi är alla fyra mer än nöjda med vår resa och vi har bara ett ord för denna upplevelse - fantastiskt, kan inte bli bättre!

Vi är sååå glada att er resa blev så lyckad. 
Stort tack kära vänner för ett jättefint reportage!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar