torsdag, februari 13, 2014

Besök på Harbour House i Waterfront


Härom kvällen gjorde vi äntligen ett besök på Harbour House i Waterfront, ni vet systerrestaurangen till Harbour House i Kalk Bay. Restaurangen slog upp dörrarna för lite drygt två år sedan och vi har länge varit nyfikna på om den är lika bra som vår favorit i Kalk Bay.
Sammantaget får vi nog ändå säga att den inte riktigt är lika bra som originalet. Till skillnad från i Kalk Bay är lokalen här ganska bullrig, och om man inte sitter ute på verandan eller vid de stora öppna fönsterväggarna som vi tack och liv gjorde kan det nog bli ganska jobbigt. Servicen är dessutom underbemannad och stressad så det är svårt att få uppmärksamhet och det tar lång tid att få in vad man beställt, även dricka. Även köket har svårt att hinna med och man får räkna med ganska lång väntan på rätterna.

Men när maten väl kommer in är det gott och vällagat. Musslorna i vitvinssås är underbara och vår kingklip precis lagom tillagad så den fortfarande är saftig och fin och serverad med härliga tillbehör. Ostronen är från Namibia (känns möjligtvis lite onödigt när de sydafrikanska är så fina) och mycket bra. Seafood Selection är en bricka full med crayfish, tiger prawns, musslor, line fish och calamari tubes med ris eller pommes och en fin fisk- och skaldjurskombination! Priserna är som på så många andra ställen i Waterfront högre än på andra ställen, men jämfört med svenska priser är det förstås fortfarande mycket prisvärt.
Ovanpå restaurangen ligger en jättetrevlig cocktailbar med samma ägare - väl värd ett besök antingen före eller efter maten. Eller kanske både och? Precis som från fönsterborden i restaurangen har man en härlig utsikt över Waterfront och vattnet.

Tipset blir alltså: se till att boka bord ute på verandan och se till att ni har gott om tid och mycket att prata om. Det är ändå något speciellt med att sitta vid vattnet inne i Kapstaden och njuta av folklivet och goda fisk- och skaldjursrätter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar