söndag, februari 09, 2014

Liten vardagsbetraktelse

Vi sitter i bilen på väg in till Kapstaden en vardagsmorgon och njuter av utsikten av det vackra morgonljuset som lyser upp Table Mountain framför oss. Vid sidan av berget syns Devil's Peak och ännu mer till höger dyker så småningom upp allt mer av berget som kallas The Lion. Först blir det karaktäristiska Lion's Head synligt och sedan även själva "kroppen" och Lion's Rump.

Ett nytt nummer av lyxiga livsstilsmagasinet First Class Magazine som vi båda arbetar för är på väg att växa fram och vi ska in till Kapstaden för att träffa kontaktpersoner på kontoret för World Design Capital 2014 och samla material för en artikel. Kapstaden är förstås mycket stolta över utmärkelsen och det ordnas en stor uppsjö av evenemang under året som komplement till alla designprojekt som redan tidigare pågår i staden (vi återkommer med mer info om det här på bloggen). Kontoret ligger på Barrack Street i närheten av Distrikt Six Museum, Home Affairs och Castle of Good Hope.

En stor solenergidriven informationstavla utmed den fyrfiliga motorvägen informerar oss om att det skett en olycka på vägen längre fram. Vi hoppas att det inte är allvarliga personskador och gör som alla andra "Captonians" på vägen - vi saktar ner, tar det lugnt och gör oss beredda att slå på varningsblinkers när trafiken saktar ner. Här hetsar man inte utan trafiken är betydligt med "vänlig" än vi är vana vid från Stockholm. Trafiken glider i sakta mak, man lämnar luckor och släpper fram. Vi har gott om tid, ingen stress och vi slår på radion för att få färsk trafikinformation och lyssna på lite musik, nyheter och det kärvänliga gnabbet mellan killarna och tjejerna i morgonstudion på vår favoritkanal Heart 104,9.

När vi kommer in till sta'n hittar vi ett parkeringsgarage på Plain Street, som är ett betydligt bättre alternativ än att parkera på den livliga gatan. Dessutom kostar det en bråkdel av vad vi brukar betala i Stockholm och parkeringshusen är lika fina och välskötta här.
Under promenaden till kontoret funderar vi lite över olika alternativ för en trevlig lunch någonstans i sta'n. Vi får se var vi hamnar så småningom. Det finns ju en sådan uppsjö av underbara restauranger till reapris. Tänk att kunna leva och arbeta i en sådan fantastisk stad och miljö! Vi vet att vi är lyckligt lottade och får ibland nypa oss i armen för att förstå att det faktiskt är verklighet. Undrar vad våra gamla kollegor på kontoren hemma i Stockholm gör just nu...

2 kommentarer:

  1. Härligt inlägg! Ni har inte huset ute till försäljning längre eller? ;) Kram

    SvaraRadera
  2. Nix, vi har tänkt om helt och hållet och väntar på våra permanenta uppehållstillstånd nu :-) Vi måste träffas snart och prata mer om våra liv, vännen! Det är er tur att komma till oss den här gången. Jag mailar dig! Kram, Samira

    SvaraRadera