onsdag, februari 05, 2014

Oförglömlig kväll med Dine in the Vine på Goede Hoop Wine Estate

Under Stellenbosch Wine Festival gjorde vi en kväll ett fantastiskt trevligt besök på vingården Goede Hoop på Bottelary Road. Vingården bjöd in till en liten intim middag (endast 12 gäster!) tillsammans med ägaren, vinmakaren och två assisterande vinmakare. Kvällen inleddes med ett glas sydafrikanskt bubbel i skenet från fladdrande ljus nere i vinkällaren, där en av gästerna fick lära sig att sabrera flaskan under de övrigas jubel.
Vi satte oss sedan alla kring ett stort och generöst bord i vinkällaren och provade först blint en lång rad med utsökta viner, både unga och gamla. Därefter följde en mycket vällagad fyrarättersmiddag tillagad av vinmakarens fru, där rätterna parades med olika viner.
Kvällens meny på ljustavla nere i vinkällaren
Det var en internationell kväll runt bordet med gäster från Skottland, Tyskland, vi två från Sverige och förstås sydafrikaner, och stämningen var högljudd och munter och de glada historierna många. Det krävdes höjda röster och mycket klingande i glaset för att ägaren och vinmakaren skulle kunna göra sig hörda mellan varven.
Det här är nog något av det roligaste vi varit med om här nere! Det var precis som att vara hembjuden till vinfamiljen och deras vänner. En oförglömlig kväll helt enkelt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar