måndag, februari 17, 2014

IGC - Imibala Golf Cup

Imibala Golf Cup
en välkommen nyhet för oss golfspelande svenskar i Western Cape.
I torsdags var det premiär för denna sponsrade golftävling där all vinst går till välgörenhetsorganisationen Imibalas verksamhet för att stödja behövande sydafrikanska barns skolgång. Det är vännerna Stefan och Inger L. som tagit initiativet till att på det här sättet stödja Imibalas verksamhet och möjliggöra skolgång och utbildning för barn från fattiga och svåra förhållanden. Vi var 97 spelande deltagare som slöt upp till en mycket välarrangerad och trevlig golftävling.  Målet med arrangemanget var enligt Stefan och Inger att kunna sponsra minst 15 behövande barns skolgång, men när det hela räknats samman har vi från det mycket stolta och glada arrangörsparet Stefan och Inger fått veta att det räcker till det dubbla - 30 barns skolgång!

Stort grattis och tack, Stefan och Inger och alla ni andra som bidragit till denna trevliga och välarrangerade välgörenhetsgolf! Vi ser verkligen fram emot att det blir ett årligt återkommande event som ger oss alla en möjlighet att sträcka ut en hjälpande hand för fattiga och ambitiösa sydafrikanska barns positiva framtid.  

Imibala startades 2003 av den sydafrikanska familjen Rupert. Organisationen huvuduppgift är att på olika sätt stödja sydafrikanska barns skolgång och utbildning. All administration, löner, lokalhyror, materialinköp, etc. bekostas av familjen Rupert och av ett mindre antal andra grundsponsorer. Alla övriga sponsorers bidrag, inklusive vårt bidrag från torsdagens evenemang, går oavkortat till att möjliggöra skolgång och utbildning till kåkstadsbarn som annars inte skulle haft ekonomisk möjlighet till en fortsatt utbildning och framgång i livet.

Mer om golftävlingen med resultat och bilder hittar ni på Fredagsgolf bloggen HÄR

Massor med fler bilder från golftävlingen och middagen med prisutdelning hittar ni HÄR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar