söndag, april 13, 2014

Portia tackar er alla!

De av er som har följt med oss på kåkstadsvandring i Kayamandi har träffat Portia, den unga driftiga kvinnan som gör vackra smycken av halvädelstenar. Kanske har ni också hört mig, Samira, berätta om att hon numera även försörjer en liten pojke som hennes syster födde i juli. Systern dog i samband med det akuta kejsarsnittet, så nu har Portia helt plötsligt även fått en försörjarroll.

Eftersom hon har hand om den lilla pojken på heltid har hon under den här säsongen inte haft möjlighet att sälja sina smycken på marknader som hon tidigare ha gjort. Vi har hjälpt henne med att sälja hennes smycken i samband med vår Fredagsgolf på Strand Golf Club och tack vare er fantastiska generositet har den försäljningen blivit ett mycket bra och uppskattat tillskott till hennes ekonomi.

Portia har bett oss hälsa så mycket till alla hjälpsamma svenska vänner som så flitigt köpt hennes smycken, både på kåkstadsturen och vid försäljningen på Fredagsgolfen. Hon är överväldigad och mycket, mycket lycklig! Den här underbara bilden tog Björn i samband med att vi överlämnade pengarna från den sista försäljningsdagen, tillsammans med lite varma vinterkläder till henne och hennes lilla pojke. Hon bad oss också önska er alla en riktigt fin Sverige-sommar och varmt välkomna tillbaka nästa säsong.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar