onsdag, april 09, 2014

Utflykt till Paarl

Från våra flitiga bloggskribenter Lisa och Thomas har vi fått ett nytt trevligt reportage. Denna gång från deras besök nyligen på olika ställen i Paarl och vingården Temple Wines hemma hos Marie och Alf.

Lisa och jag gjorde nu en tvånätters tripp till Paarl. Detta till följd av Marie och Alfs generösa gåva till Imibala Cup, som vi nu tog del av.

Paarl är en mycket besöksvärd stad med faktiskt hela ca 115 000 invånare.
På fredagen åkte vi till Paarl Mountain National Park (intill Monumentet). Vi gjorde en två timmars härlig vandring upp till en av de två "pärlorna". Det är en härlig och lätt promenad i vacker natur med en vidunderlig utsikt över Paarl och dess betagande omgivningar. Vi kan varmt rekommendera ett besök i denna nationalpark.

Efter en god lunch på Laborie besökte vi KWVs vinprovning på Sensorium på Kohler Street. Mycket besöksvärt. De har nämligen tagit fram ett antal målningar från KWVs stora konstsamling och ställt ut i ett galleri. Bland annat en fin Irma Stern. Till de olika tavlorna har de sedan parat vin och några av sina brandys, bland annat deras 15-åriga (pris R540) som fått pris som världens bästa brandy. Lite annorlunda vinprovning alltså och absolut besöksvärd.

Vi åkte sedan till Tempel Wine Lodge och det mycket trevliga paret Marie och Alf. Ett absolut måste för vin- och Sydafrikaälskare.
På sex år har de drivit upp ett mycket trevligt B&B och en vingård med mycket bra pinotagevin. Det görs på deras bushvine och mest känd är deras vita pinotage (nu tyvärr slutsåld) men den röda är också mycket bra.
 
De berättade mycket om vinframställning och om hur det var att komma ner som europé och starta ett nytt liv. Mycket spännande och lärorikt.

Vi fick även tillfälle att under Maries goda ledning få en introduktion till yogans inspirerande värld.
På lördagen spelade vi på Paarls trevliga golfklubb i behagliga 25 grader. Alltid lika trevligt att spela där!

På kvällen en god middag på den kanske bästa restaurangen idag i Paarl, nämligen Terra Mare på Main Road. Specialitén är nog deras tonfisk vilken varmt kan rekommenderas. 
 
Efter ytterligare en behaglig natt på Tempel Wine passade vi på att besöka den utmärkta vingården Ridgeback för bland annat deras berömda shiraz.
Vi kan varmt rekommendera att besöka Paarl och dess omgivningar. Det är en plats som är mycket besöksvärd och kanske lite dåligt upptäckt av oss Somersetare.

Hälsningar Thomas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar