fredag, januari 16, 2015

Bocca - Burratas nya syster

Härom dagen träffade vi Neil Grant, som många av er kanske minns som mycket högklassig sommelier från Rust en Vrede och side kick till köksmästare David Higgs på den tiden då han förde upp restaurangen till den allra bästa i Sydafrika.

Sedan ett antal år tillbaka är Neil ägare till krogen Burrata i Old Bisquit Mill (snett emot The Test Kitchen) i stadsdelen Woodstock i Kapstaden. Krogen blev av Eat Out Awards utsedd till Sydafrikas bästa italienare år 2013.

Neil berättade för oss att han har lanserat två nya restauranger på sistone. Det ena berättar vi om här och nu, och det andra får ni vara nyfikna på i några dagar till. Den som väntar på nå't gott...
På Bree Street, i korsningen med Whale Street, inne i centrala Cape Town har han nu öppnat upp italienska restaurangen Bocca (betyder "mun" på italienska). Bocca blir mer avslappnad och urbant modern än Burrata. Vinlistan blir mindre ambitiös till förmån för lite artisan-öl. Även här kommer man att kunna äta en högkvalitativ pizza, men den kommer att vara "Neapolitan style" till skillnad från den på Burrata. Hemgjord pasta finns också på menyn.
Neil och Annemarie

Unga duktiga kocken Annemarie Steenkamp, som idag är head chef på Burrata, blir köksmästare för alla tre restaurangerna, med en head chef på varje ställe.

KLICKA HÄR för att komma till Boccas hemsida!
Läs om Neil Grants tredje restaurang om några dagar här på bloggen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar