torsdag, januari 29, 2015

Stranden Strand

Häromdagen tog vännen Rolf S. med sig kameran på en promenad längs stranden i Strand och har skickat oss följande fina bildreportage 
Samhället där vi bor har fått sitt namn efter stranden som bildar hela södra sidan av samhället. Den ingår i den sandstrand som täcker stora delar av Sydafrikas och för den delen hela Afrikas kustlinje. 

Från Antarktis i söder kommer en kall ström vilket gör att vattnet i False Baybukten där Strand ligger bara blir upp till 20 – 22 grader på sommaren. På östra sidan av Afrika går den varma Aghulas strömmen i sydlig riktning ner till Afrikas sydspets Cape Aghulas.
Hela strandlinjen kantas av Beach Road som på sin norra sida har höghus med hotell och lägenheter.
Så här års och nu på slutet av semestrarna är det ett intensivt strand– och badliv. Före doppet kan det vara skönt att rulla sig i den behagligt varma sanden.
Städningen är en del av det sociala arbetet. Man går till en plats och får tomma plastpåsar och samlar upp skräp, som mest består av tång som flutit iland och en del efterlämnade flaskor och annat skräp. Fyllda påsar lämnas på ett uppsamlingsställe, där man också får ersättning för arbetet.

På ett ställe har det samlats många försäljare som säljer kläder, leksaker, badgrejor och mat.




Själva bor vi i Emerald Bay som ligger i den östra delen av Strand, där strandlivet är betydligt lungare.


Vi tackar Rolf för ett trevligt bildreportage!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar