tisdag, mars 15, 2016

Charity golf på Greenways

För fjärde året i rad arrangerade vännerna Gunilla och Janne nyligen en charitygolf på Greenways GC till förmån för deras skyddsling Wildon de Bruin. Här kommer deras rapport från eventet.

Vi var 55 stycken som spelade golf på Greenways utmärkta niohålsbana. Till den efterföljande lunchen blev vi 57 personer. Alla betalade en anmälningsavgift på R300. Lotterier och auktion ökade intäkterna ytterligare.

Golftävlingen gick över 18 hål och spelades som open slaggolf i fyramannalag. För att alla skulle komma in samtidigt hade vi kanonstart. På fem av hålen startade dubbla lag. Segrare i lagtävlingen blev Rolf B, Gette, Ulf L med swingern Hans A på 121 slag. Bäst bland herrarna blev Rolf B med 62 slag tätt följd av Stig J med 63 slag. Bland damerna vann Ingrid J på 74 slag.
Den efterföljande lunchen avnjöts under stim och stoj. Mot slutet blev det först lottdragning och därefter prisutdelning. Sedan vidtog lunchens höjdpunkt -
AUKTIONEN! Suveräne auktionsförrättaren Ingemar K var i sitt esse och sålda allt. När auktionen var över och det var dags för hemfärd kunde vi bland annat konstatera att åtta kaviartuber sålts för nästan R1 500.
För att använda Gun Bs utmärkta sammanfattning av dagen:
– Vi hade dj-igt kul!

Våra sponsorer var mycket generösa. Ett särskilt stort tack till Kalle och Ingrid som stod för större delen av matkostnaderna. Lasse och Kerstin A donerade rikligt med vin. Många andra bidrog med vin, prylar till lotteriet och auktionen. Ocean Basket sponsrade oss med sin Village Salad. När vi räknat samman våra intäkter och dragit av våra kostnader fick vi fram ett fullkomligt fantastiskt nettoresultat till Wildon på R 26 265!
Tack alla fantastiska människor för er givmildhet!

Wildon är internatelev på Paarl School i Brackenfell (www.paarlskool.org.za). Det är en skola enbart för handikappade. Där går cirka 250 elever med de mest skiftande handikapp. De flesta eleverna kommer på morgonen och åker hem efter skoldagens slut. Wildon och ett femtontal andra elever har fått möjlighet att bo kvar på skolan under veckorna, eftersom de bor så långt bort att det inte är möjligt för dem att åka fram och tillbaka varje dag.

Skolavgift och boarding fee uppgår för år 2016 till R 23 000, och dessutom tillkommer R 10 000 i kostnad för skolskjutsUnder sina år på skolan har Wildon gjort remarkabla framsteg och hans livskvalitet har blivit avsevärt mycket bättre. Skolan menar t o m att han skulle kunna köra sin egen specialanpassade rullstol. Diskussion om finansieringen av en sådan pågår."

Stort TACK Gunilla & Janne för en som vanligt mycket trevlig Greenwaysgolf!
Fler bilder från eventet hittar man HÄR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar