måndag, mars 21, 2016

Glasögonprojektets nya samarbetspartner


För en tid sedan presenterade vi Somerset West-baserade ögonläkaren Dr. Nico van Helsdingen här på bloggen. Dr Helsingen som arbetar på Somerset Eye är glasögonprojektets samarbetspartner när det gäller undersökning och vård av personer med ögonsjukdommar, som vi stöter på under våra glasögondagar i kåkstaden Kayamandi.

Från vännerna Thord och Karina har vi fått det tipset, och nu kan vi presentera ytterligare en ny sammarbetspartner. Den här gången gäller det optiker Jean-Pierre van Zyl som förutom fri undersökning hjälper oss med att ta fram de barnglasögon och specialglasögon som vi saknar i våra egna glasögonlager. Jean-Pierre (JP) van Zyl är ägare och driver optikeraffären NuVisionSport i Stellenbosch.
Tack vare dessa två samarbetspartners och med donationer från Fredagsgolfen kan vi i teamet som driver projektet “Glasögondagar i Kayamandi” hjälpa många fler Kayamandibor med synproblem till ett drägligare liv.


De av våra läsare som också har synproblem kan vi varmt rekommendera en kontakt med Somerset Eye eller NuVisionSport. Berätta då gärna att ni hört talas om deras engagemang i “Glasögonprojektet”.  Här till höger hittar ni båda företagens klickbara loggor som tar er till deras respektive hemsidor med kontaktuppgifter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar