torsdag, mars 31, 2016

Trevlig utflykt till Robertson vindistrikt


Vår vän Lotta H har varit på utflykt i Robertson nyligen, och skickat oss nedan härliga reportage från resan. Stort tack, Lotta!

Lördagen den 19/3 var det dags för vår traditionella tvådygnsresa, familjerna Larsson, Blomqvist och Hedenström. Eva är som vanligt vår suveräna reseplanerare så det kändes tryggt och förväntansfullt. Efter två timmars bilkörning med vackra vyer skrek det i Sivs fikatarm, stopp vid vingården Overhex Bistro som har ett mysigt kafé där vi gjorde Siv sällskap med gott kaffe och underbara morotscupcapes. Vi reste vidare till vingården Springfield där gårdens gamla hund vänligt tog emot oss, nosade på våra bilar och sedan nedlåtande lyfte på benet mot en gästs Volvo. Vi visste inte riktigt hur vi skulle tolka det. Vi gjorde en vinprovning i den underbara miljön och vi handlade en hel del av deras fina viner. 

Det började bli dags för lunch som vi intog på Van Loveren, ett ställe som varmt rekommenderas, härlig miljö och god mat och dryck.



Första natten övernattade vi i ett fint hus vid Robertsson golfbana, hade en puttävling som undertecknad förlorade, tog igen detta med att äta mest ost och dricka mest vin på kvällen. Det gäller att hitta sina talanger. Golf på morgonen och om banan var vi överens, välskött med mycket vackert läge men lång och svår med jobbigt gräs. Den var svårare än den såg ut att vara.


Därefter förflyttade vi till Mo and Rose Guesthouse berömda för sina fantastiska kaktusodlingar, ett ljuvligt ställe med atmosfär, trädgård med pooler och en växtlighet som är unik. Två boulebanor varav vi invigde en på kvällen före. Damer mot herrar, och herrarna fick sina egon starkt förstärkta med att vinna två matcher. Revanschen efter frukost slutade på samma sätt, men det är trevligt med glada män. 

Måndagen den 21/3 reste vi mot Viljoensdrift vingård där vi skulle ha River cruise med vinprovning och picknickorg. Vinprovningen hoppade vi, men en picknickorg fylldes med godsaker. En timmes båtfärd var helt perfekt.


Nu började vår hemresa, men vi gjorde ett väldigt trevligt besök på vingården De Wetshop berömda för sina fina chardonnayviner. Vi hade en vinprovning och blev verkligen imponerade av kvalitén på vinerna så det blev påfyllning i bagaget.

Avslutningsvis kan vi summera en mycket lyckat resa som varmt kan rekommenderas. 

En eloge till Eva som aldrig tröttnar på att hitta nya godbitar i detta underbara land. Hasse var duktig fotograf.
Eva L som ordnade resan, och Hasse L som fotograferade (alla bilder utom denna, får vi förmoda)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar