måndag, mars 07, 2016

Påminnelse! Valutapåslag på ICA-kortet från 1 mars!


Som ni kanske läst tidigare på bloggen i ett inlägg HÄR, så har ICA-banken påfört ett valutapåslag på 1,25 % på alla inköp med kortet utomlands från och med 1 mars, alltså för en vecka sedan. Ett sätt att komma runt detta för er som inte haft möjlighet att byta till Coop MedMera Mer ännu, är att ta ut pengar i utländska bankomater och betala med kontanter i stället för med kortet. Valutapåslaget gäller nämligen enbart för betalningar med kortet - inte för uttag i utländsk bankomat! Dock är det ju så att bankomatuttag utomlands med ICA-kortet inte renderar någon ICA-bonus, till skillnad från inköp med kortet. Så på det sättet blir det ändå en försämring.

Och se'n gäller det förstås också att se till att inte den utländska banken avgiftsbelägger bankomatuttaget. Om ni är i Sydafrika kan vi tipsa om att Nedbanks och FNBs bankomater är avgiftsfria. ABSA lägger på R30 och Standard Bank R50 per uttag, så undvik dessa bankomater om ni kan.

4 kommentarer:

  1. Det blir valutapåslag även när man tar ut kontanter i en bankomat. Allt som inte är i SEK räknas upp med 1,25%.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Anders,
      Enligt ICA-bankens egen information på sin banksida gäller valutapåslaget på 1,25 % enbart för inköp med kortet och INTE när man tar ut utländsk valuta i bankomat i utlandet. Har du gjort andra erfarenheter är vi tacksamma om du mailar oss på info@egi.se så får vi ta ett snack med banken.
      Hälsn.
      Samira
      PS. Du blandar väl inte ihop med de avgifter som vissa UTLÄNDSKA banker lägger på bankomatuttagen i utlandet? DS

      Radera
    2. Hejsan
      Det står klart och tydligt på hemsidan:
      Valutaväxlingspåslag vid köp/uttag i utländsk valuta 1,25 %

      https://www.icabanken.se/kort-och-konto/vara-kort/kreditkort/

      Det är bara att säga adjö till ICA-banken nu.

      //Anders

      Radera
    3. Det här är ju inte klokt! Man skrev tidigare klart och tydligt att valutapåslaget bara skulle gälla inköp och INTE bankomatuttag. Stort tack för ditt påpekande, Anders! I övermorgon kommer vi att publicera ett blogginlägg om ännu fler försämringar av ICA-kortet när man nu plockar bort ALL BONUS på inköp i andra butiker än ICA, både i Sverige och utomlands. Det verkar som om ICA inte längre vill ha några kortkunder. Mycket märkligt!

      Radera