lördag, oktober 14, 2017

Efterlysning: era bäst tips om att spara vatten!


Från vännen Gabriella K har vi fått tips om en upplysande och klargörande artikel om den mycket allvarliga vattenbristen i Kapstaden och hela provinsen Western Cape.
HÄR hittar ni artikeln.


I texten framgår med all önskvärd tydlighet att det inte finns något regn i sikte inom överskådlig tid och att den svåra vattenbristen kommer att bestå under lång tid framöver. Det tar åratal att ta fram och implementera strukturella lösningar på vattenbristproblemet, vilket betyder att det bara är vi själva som kan påverka situationen här och nu.

Nivå 5-restriktionerna innebär bland annat att vi alla ska hålla oss till ett maximum av 87 liter vattenförbrukning per person och dygn. Detta inkluderar dusch, spolning av toalett, tvättmaskin, diskmaskin, matlagning, tvätt av bil, vatten att dricka, vattning av krukväxter, etc - det vill säga ALL vattenförbrukning!Vi kommer här på bloggen framöver att samla ihop alla våra bästa tips om hur man kan minska sin vattenförbrukning så mycket som möjligt.

För att hjälpa oss med detta efterlyser vi nu hur NI gör för att spara vatten på olika sätt i ert dagliga liv i Sydafrika. Skicka oss era bästa tips genom att lägga en kommentar till detta blogginlägg eller maila oss på den mailadress som finns i den inledande texten högst upp på sidan här på bloggen.

2 kommentarer:

 1. En i gänget som var i SA jan-mars 2017 då problemet redan var stort kom på en idé! När man ska duscha så tar det ett tag innan vattnet blir behagligt varmt! Istället för att spola ut det kalla som kommer först, sätt en hink under! Vi vattnade sedan i trädgården med detta! Blir några liter beroende på hur långt tid det tar innan det blir varmt! Det är ganska lång tid i vissa fall!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ingegerd,
   Stort tack för ditt utmärkta tips! Eller som våra vänner Kerstin och Lasse gör - håll en balja över huvudet den första stunden i duschen för att samla upp det kalla vattnet :-)).

   Radera