söndag, oktober 08, 2017

Vill ni hjälpa unga, fattiga kåkstadsinvånare utanför Kapstaden?


Såg ni insamlingsgalan "Tillsammans för världens barn" på SVT i förrgår? Det gjorde våra bloggläsare Britt och Christer A som kände att de gärna ville bidra på något sätt. Då kom de att tänka på att de läst om PADS-projektet/Skolpojektet på vår blogg och gillar idén med att 100 % av de slantar man donerar till projektet går oavkortat till att hjälpa. De administrativa kostnader vi har betalar vi ur egen ficka. Verksamheten går ut på att införskaffa PADS-kit med tvättbara bindor och bomullstrosor med tryckknappsfästen till fattiga skolflickor i Kapstadens kåkstäder. Ett sådant kit räcker en flicka hela hennes tid i highschool och kostar R220, vilket motsvarar 130 svenska kronor med dagens växelkurs. I ett fåtal fall har det även hänt att vi betalat skolavgift, skoluniform och/eller skolbuss i de fall detta har varit avgörande för skolgången.

HÄR kan ni läsa mer om hur vi startade PADS-projektet den 8 mars 2015.
Och så här kan ni skänka pengar till projektet:
- ICA-banken kontonummer 9272 2682192 (kontoinnehavare Samira Wingårdh-Waenerlund)
- Bankgiro 5299-9869 är kopplat till kontot ovan, och då är det OCR 927226821928 som gäller.

Alla bidrag, såväl stora som små, är lika välkomna.

Ett annat projekt vi driver i är Glasögonprojektet som varje år förser flera hundra fattiga kåkstadsinvånare med glasögon så de kan gå i skolan eller arbeta. HÄR kan ni läsa mer om det. 

Vill ni istället donera pengar till det projektet kan ni använda PADS-projektets konto ovan och bara skriva "Glasögon" som referens, så flyttar vi över donationen till det kontot istället. 
Alternativt kan ni skicka oss ett mail på adressen i inledningstexten högst upp här på bloggen, så fördelar vi donationen så som ni önskar. 

TACK kära vänner!
Tillsammans gör vi STOR skillnad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar