torsdag, oktober 19, 2017

Svenska tandläkare på plats i Kapstadens kåkstäder

 Härom dagen kom detta spännande mail till Sydafrikabloggen:


"Hej!

Vi är ett Tandvårdsteam bestående av Tandläkare Lisbeth Svalander, Tandhygienist Marie Cervin Göthberg och Tandsköterska Catrin Wiklund från Folktandvården Västra Götaland. 

Genom kontakt via tandläkare Kerstin Lundgren, syster till svenska läkaren Ingrid LeRoux som sedan 70-talet bedriver ett  omfattande välgörenhetsarbete i Kapstadens kåkstäder, stöttar Folktandvården en klinik i kåkstaden Gughuletu och förstärker med tandvårdspersonal två månader per år. 

Kliniken är statlig och har samarbete med UWC University of Western Cape. All behandling är avgiftsfri för både vuxna och barn. Kliniken bedriver framförallt akuttandvård och tar emot ca 60 patienter per dag. 

Alla medarbetare inom Folktandvården Västra Götaland har möjlighet att söka till detta volontärarbete. I år blev vi tre lyckligt utvalda under oktober månad.
Vi blir starkt berörda av alla dessa patienters dåliga munhälsa och allt detta lidande som det medför. Våra förhoppningar är att kunna göra skillnad för de patienter som vi möter.
Hälsningar Catrin, Marie och Lisbeth"


Vilket fantastiskt arbete ni gör! 
Alla vi i Kapstadens svenskkoloni önskar er varmt välkomna och vill tacka er för ert värdefulla engagemang och fina insats.
Tacksamma kåkstadsinvånare väntar på kliniken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar