torsdag, november 02, 2017

Duschen som renar vattnet i realtid!Vi fortsätter på temat vattenbesparing och här kommer som utlovat den vatten- och energibesparande duschen!

Med en unik patenterad teknologi kan man duscha på nytt i samma vatten – visst är det fantastiskt! Lösningen säljs av ett företag som heter Orbital Systems och uppfinningen är faktiskt svensk! Samtidigt som man duschar renas vattnet i flera steg, såväl mekaniskt som via nanofilter, och övervakas av sensorer som ger utslag vid minsta kontamination. Smutspartiklar, schampo och tvålrester filtreras bort liksom mikroskopiska föroreningar och bakterier. Och ingen mindre än Skypemiljardären Niklas Zennström har investerat i företaget.I år har företaget etablerat sig i Kapstaden och representeras här av Maria Silfverschiöld. Maria berättar att duschen även går att installera i befintliga badrum och att företaget sedan nu i augusti har en certifierad installationspartner i Kapstaden som utbildats på plats i Sverige.

Duschen kostar R37 000 och även om det är en stor investering så räknar man med att återbetalningstiden är 2-4 år beroende på hur ofta man använder duschen - i Sverige. Den lär knappast vara längre i Kapstaden så som situationen ser ut nu.

Organisationen i Kapstaden är under uppbyggnad, och Maria pendlar för närvarande mellan Kapstaden och familjen i Stockholm. Hon nås därför enklast på e-postadressen 
maria.s[at]orbital-systems.com.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar