måndag, november 20, 2017

Ny ambulerande präst och inbjudan till adventsgudstjänst i Somerset West

Ulrica Fritzson, som tidigare var ambulerande präst för Sydafrika och några fler länder i södra Afrika, har slutat sin tjänst och vi önskar henne varmt lycka till med nya utmaningar. 

Ny på posten är Gudmund Erling med gedigen erfarenhet som präst i utlandskyrkor i Singapore, Malaysia och Bryssel. Fokus för hans arbete kommer framöver att ligga på länderna i sydöstra Afrika; Kenya, Tanzania, Moçambique, Zimbabwe, Botswana och Sydafrika. Gudmund kommer att resa runt i dessa länder där det finns grupper av svenskar. Han firar gudstjänst, gärna familjegudstjänster där det bor familjer. Han döper gärna och välsignar äktenskap (rätt att viga har han inte utanför Sverige). Vid behov håller han en minnesgudstjänst. Gudmund ser fram emot att samla människor till samtalskvällar där det kan handla om att fundera på ett bibelord eller att prata om livet.
  KLICKA HÄR för att läsa mer om Gudmund och hans tankar kring sin nya tjänst. Och HÄR finns Mobil präst Afrika/Svenska Kyrkans facebook-sida där ni kan hitta aktuell information framöver.

  En av Gudmunds första aktiviteter här i Sydafrika blir att hålla en svensk adventsgudstjänst tillsammans med Lena Gutberg, präst och "halvårsboende" i Somerset West strax utanför Kapstaden.

  Härmed inbjuds alla svenskar som bor i Kapstaden med omnejd att fira svensk gudstjänst i Somerset West söndagen den 3 december kl 15 i Anglikanska kyrkan All Saint Church, 16 Oak Street (hörnet mot Andries Pretorius street, snett emot kommunhuset), Somerset West.

  Efter gudstjänsten bjuds det kaffe, lussekatter och julgott.
  Missa inte detta tillfälle att sjunga in det nya kyrkoåret!
  Vill du hjälpa till med att spela och/eller sjunga vid gudstjänsten, eller baka något till kyrkkaffet?
  Hör då gärna av dig till Lena Gutberg, tel 021 855 0591, 071 294 4241, lena@gutberg.com


  Inga kommentarer:

  Skicka en kommentar