fredag, januari 19, 2018

PADS-leverans till fattiga flickor på vingårdar

Samira levererar PADS-kit till Bernadette som är sjuksköterska och vår kontaktperson hos Pebbles.
Senaste nytt från PADS-projektet/Skolprojektet!
Härom dagen startade vi upp rent praktiskt med vår nya samarbetspartner Pebbles Project, och gjorde en första leverans av PADS-kit till deras verksamhet på vingården Villiera i Stellenbosch vindistrikt.

Pebbles har även rullande utlåning av leksaker, dataskola och andra lärocenter inhysta i minibussar som denna.
Nöjd liten kund på Pebbles tandläkarmottagning
Pebbles Project är en välgörenhetsorganisation i Kapstadens vindistrikt med fokus på utbildning och hälsa för fattiga barn och ungdomar där föräldrarna arbetar på vingårdar i området. Detta stämmer utmärkt väl in på vårt PADS-projekt som ju syftar till att ge fattiga flickor en långsiktig lösning på problemet att ha råd med bra mensskydd, vilket gör att de kan gå i skolan även när de har mens och slipper använda gamla trasor, tidningspapper, torra löv och annat som kan ge dem infektioner. Många kända vingårdar, både i Stellenbosch, Paarl, Wellington och Somerset West, är anslutna till Pebbles projekt, till exempel Niel Joubert, Delheim, L’Avenir, Eikendal, Hartenberg, Delaire Graff och Kaapzicht. Allra mest engagerade är den trevliga ägarfamiljen Grier på vingården Villiera som upplåtit flera fastigheter på sina ägor för Pebbles kontor och lokaler för olika delar av deras verksamhet.

Det PADS-kit som varje flicka får består av nio tvättbara bindor, tre bomullstrosor i bra kvalité (med tryckknappar för fastsättning av bindorna) plus zip bags i plast för använda bindor - allt förpackat i en liten fin stringbag. Hållbarheten beräknas till minst fem år.

HÄR hittar du Pebbles Projects hemsida och kan läsa mer om deras fantastiska verksamhet.

Vill du stötta vårt PADS-projekt?
För R276, motsvarande cirka 181 kr, ger du en fattig flicka ett PADS-kit som beräknas räcka i ungefär fem år. PADS-projektets eget konto och bankgiro är:

- ICA-banken kontonummer 9272 2682192 (kontoinnehavare Samira Wingårdh-Waenerlund)
- Bankgiro 5299-9869 är kopplat till kontot ovan, och då är det OCR 927226821928 som gäller.

Ingen som arbetar med PADS-projektet tar betalt för sitt arbete, och administrativa kostnader som bankkostnader, informationsmaterial och transporter/lagerhållning av PADS-påsar, etc. betalas av oss, Samira och Björn. Varenda donerad krona går således helt oavkortat till inköp av dessa kit till flickorna!

1 flicka = R276 eller 181 kr
5 flickor = R1 380 eller 905 kr
10 flickor = R2 760 eller 1 810 kr

Alla bidrag, såväl stora som små, är lika välkomna.
TACK kära vänner! Tillsammans gör vi STOR skillnad!

2 kommentarer:

  1. Hej Samira och Björn. Ni gör ett fantastiskt arbete med PADS.

    Vi har satt in en tusing på kontot.

    Kram


    Annica och Thomas Perlöv

    SvaraRadera
  2. Kära vänner! Stort och varmt TACK för ert generösa bidrag, hälsar både vi och flickorna som ni hjälper till en bättre framtid på detta fina sätt! Kramar från oss båda.

    SvaraRadera