söndag, april 29, 2018

Boktips

Glad och lässugen Samira
Den här gången kommer boktipset från vännen Inger L som för en tid sedan tipsade oss om boken "Born a crime" skriven av den världsberömde sydafrikanske komikern Trevor Noah.

Hans mor är xhosa och pappan schweizare och vid tiden för hans födelse i Johannesburg, under apartheidregimen, var en sådan förening belagd med fängelsestraff – därav bokens titel. 

Trevo har gjort en makalös livsresa från den fattiga uppväxten i Johannesburg till att idag vara värd för det mycket populära amerikanska teveprogrammet ”The Daily Show”. Vill ni kika på det och se honom in action så finns massor med klipp på youtube.com

Nu är boken införskaffad och vi har redan kommit en bra bit in i boken. Förutom att den förstås är kul och underhållande i bästa Trevor-stil är den också intressant ur ett historiskt perspektiv och skildrar övergången från apartheidsamhället till en ung demokrati och början på The Rainbow Nation - allt sett ur perspektivet från en pojke/ung man med ursprung och gener från olika kulturer och världsdelar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar